Hvem bliver top 5 - og hvilke 5 klubber rykker ned ?

Hellerup Sejlklub – som er den eneste klub der selv købte J/70’ere - har været en klasse bedre end de andre hold med slutresultaterne 1-3-2 i de tre første ligastævner.

Med andenpladsen på hjemmebane for 2 uger siden, lagde Hellerup Sejlklub sig meget klart i spidsen, og den erfarne Hellerup besætning med Mads Christensen ved roret - for fjerde gang - sætter næppe et 14 points forspring over styr.

Læs også: Mads C. får lov til at gøre arbejdet færdigt

Hellerup’s tre topplaceringer sættes i relief i forhold til KDY’s resultater som 2-9-6 og Kaløvigs 6-7-5, hvilket viser relativt stor jævnbyrdighed - eller ustabilitet - hos de andre klubber. Tre forskellige besætninger har også sejlet for KDY, og i Aarhus bliver det endnu et nyt hold, hvilket skyldes stor jævnbyrdighed i de lokale udtagelser.

KDY blev nr. 6 i sidste ligastævne i Hellerup, men da der endnu en gang blev byttet godt op og ned på top 10 klubberne, rykkede de igen op på 2.-pladsen med 39 point, 14 point efter Hellerup Sejlklub, og á point med Kaløvig Bådelaug, som også har 39 point. De to klubber er dog kun 3 point foran nr. 5, og der er kun 5 point ned til nr. 9, så alt kan fortsat ske indenfor top 10 - så på den måde er der fortsat spænding i det sidste ligastævne.

Aarhus Salty Dog_PerH_530

"Salty Dog" er også amatør europamestre i Melges 24. Foto Per Heegaard (arkiv)

Aarhus Sejlklub - som vandt det andet ligastævne - stiller på hjemmebane igen op med Melges 24 teamet "Salty Dog" med Peter Warrer, Lea Høy, Michael Risør, Jakob Friis. De kunne ikke sejle sidst pga. Melges 24 DM, men en sejr på hjemmebane kan bringe klubben i top tre.

De overraskende vindere af sidste ligastævne, Roskilde Sejlklub kom væk fra nedrykningspladserne og ligger nr. 10, med mulighed for yderligere avancement ved endnu en topplacering.

Når årets Sejlsportsliga er overstået, og der skal bygges videre på succesen i 2015, så bør Dansk Sejlunion og ligaklubberne nok også drøfte, hvordan man kan sikre spændingen i sidste stævne. Det kunne gøres enkelt og forståeligt ligesom i OL-klassernes Medal Race – nemlig med dobbelt point i sidste ligastævne – så er den ide givet videre!

Champions League Lars Wehrmann_529

Hvem skal sejle Sailing Champions Legaue ?

Den måske manglende spænding om hvem der bliver ”Danmarks bedste klub”, opvejes af spændingen om to andre klubber – udover Hellerup, der kommer til at sejle den første Sailing Champions League, som bliver afviklet af KDY sammen med Bundesligaen og Sejlsportsligaen. Der kommer de tre danske topklubber til at møde de bedste besætninger fra Bundesligaen samt en række andre markante klubber fra Europa, og forventeligt også udenfor Europa

Læs også: Sejlsportens Champions League er født

Fem klubber rykker ned

I bunden af resultatlisten ser det ”sort ud” for Skive Sejlklub 7 point, Egå Sejlklub 11 point og Svendborg Sunds Sejlklub 14 point, men hvis der igen bliver vendt op og ned på placeringerne så kan der stadig blive noget spænding om de fem nedrykkere.

Der er allerede inviteret til liga kvalifikationsstævne, hvor der skal afgøres, hvilke fem nye klubber, der rykker ind i 1. division i 2015.

Læs også: 15 klubber klar til liga-kval

VI SES I AARHUS !

Kom ned på Aarhus Lystbådehavn og hep på jeres klubhold sammen med klubkammerater, familie og venner, og få en hyggelig dag sammen med sejlervenner fra andre klubber. Banerne ligger tæt på land, der bliver speaket så publikum kan følge med i, hvad der sker på vandet, og samtidig kan man følge med på en storskærm med tracking og analyser bragt af SAP Live Center.

Og hjemme i din lokale klub – eller i sofaen – kan du også følge ligaen minut for minut. Følg med i Sejlsportsligaen her:

Bådmagasinets liga-websider

Bådmagasinets e-magasin om ligaen - PC-version

Bådmagasinets e-magasin om ligaen - Tablet version

Sejlsportsligaen 

SAP Live CenterSeneste nyheder
Kort nyt

Solosejler reddet efter otte timer i havet

Vendée Globe

Den afgørende fase

America's Cup

Sir Ben og Ineos gjorde rent bord - gense nattens imponerende...

Kapsejlads

Jules Verne Trophy: Team Gitana afbryder rekord forsøg...

Kort nyt

EYotY 2021: Vi vænner os aldrig til det

★ Interview & Portræt

★ Rand Boats: 'Vi designer hver model til et formål'

America's Cup

Amputeret AC-program denne weekend

Bådudstillinger

Boot Düsseldorf aflyses - flyttes til 2022

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana på sporet til verdensrekord

Udvalgte artikler *