Sejlsportens Champions League er født

For første gang i sejlsportshistorien får europæiske topklubber indenfor sejlsporten mulighed for at dyste i en spritny ”SAILING Champions League” (SCL), som afholdes i København, forventeligt ud for Operahuset den 17.-19. oktober 2014.

Det er den tyske ”Bundesliga” og den danske ”Sejlsportsligaen”, som sammen med KDY inviterer 36 top klubber fra 23 nationer til København for at kæmpe om titlen ”Den bedste sejlklub”.

Introduktionen af ”SAILING Champions League” følger kort efter, at der er startet nationale ligaer i Tyskland i 2013 og Danmark i 2014.

Bådmagasinet har tidligere fortalt om hvordan ideen opstod i Tyskland i denne artikel:

Oliver Schwall – idemanden bag den tyske bundesliga i sejlsport

Oliver Schwall siger om opstarten af SAILING Champions League:

”Efter kort tid modtog vi forespørgsler rundt omkring fra Europa og endda også fra USA og andre steder udenfor Europa. Danmark var det første land kom implementerede den tyske model. Den logiske konklusion af denne udvikling har været at starte SAILING Champions League, som vil blive den europæiske liga for mestrene i de nationale ligaer.”

SAILING Champions League vil finde sted første gang I Danmark. Arrangører er Kongelig Dansk Yachtklub, sammen med den tyske og danske liga.

”Vi inviterer førende sejlklubber og forventer sejlsport på højeste niveau”, siger Lars Ive, vice-formand I KDY. ”Der er ideelle forhold for en sådan regatta i København.”

Hver deltagende klub sender en besætning bestående af deres fire bedste sejlere. Der vil blive sejlet i J/70’ere, som stilles til rådighed af Dansk Sejlunion, og som jo anvendes i både den tyske og danske liga. Korte sejladser, ens både og en kort standard op-ned-bane, som kan skabe de tætte matcher. Fuldstændig samme format som i den tyske og danske liga.

Dansk Sejlunions formand Hans Natorp glæder sig over initiativet og siger: ”SAILING Champions League skal overbevise andre lande om at etablere nationale ligaer.”

I 2015 vil de bedste klubber fra alle europæiske lande med nationale ligaer kvalificere sig direkte til SAILING Champions League. Hvis der ikke er nogen national liga, kvalificerer klubberne sig i henhold til deres sejleres status på ISAF verdensranglisten for de Olympiske klasser. Der vil også være wild cards for udvalgte klubber.

Et partnerskab med European Sailing Federation (EUROSAF) vil sikre rammerne, som skal gøre det muligt at udvikle SAILING Champions League, udbrede det i Europa og gøre det til en succes, som kan være med til at profilere sejlsporten yderligere på nationalt og europæisk plan.

”Ideen med nationale klubligaer er et ”game-changing” format med et signifikant potentiale i fremtiden”, siger Marco Predieri, EUROSAF’s præsident, og tilføjer: ”SAILING Champions League er den logiske overbygning på de nationale ligaer, og EUROSAF er stolte over at være med til at tegne udviklingen for dette innovative projekt.” 

Web: http://sailing-championsleague.com/

Facebook: http://facebook.com/SAILINGCL


Udvalgte artikler *