KDY's ligaudtagelse var i særklasse

Ønskescenariet for Sejlsportsligaen ville være - Hvis alle 18 liga klubber afholdt interne udtagelser inden hvert ligastævne med 5 hold, så ville det hver fjerde uge i løbet af sæsonnen skabe en aktivitet for 72 teams med omkring 275 sejlere - eller gerne flere !

KDY gør sit til at aktivere ligaen på klubplan, og har holdt klubudtagelse før hvert liga stævne. Denne gang var ingen undtagelse.

I starten af denne uge samledes 5 mandskaber på Rungsted Havn for at dyste om retten til at repræsentere KDY ved Sejlsportsligastævnet i Hellerup den 22. til 24. august. Og det er jo netop en af målene, at sejlsportsligaen også skal skabe aktivitet i klubberne.

Det var et spændende felt af deltagere, der repræsenterede mange typer af sejlere lige fra den unge talentfulde sejler i Laserjollen, de nykårne Ungdomsverdensmesteren i matchrace samt professionelle sejlere.

Spændingen var helt i top da de 5 mandskaber lagde ud af havnen. Efter registrering og lodtrækning mellem bådene gjorde sejlerne sig klar til at give den gas på vandet.

Det var tydeligt, at det ikke var "hr. hvem som helst", der var samlet på havnen. I god western stil lagde sejlerne flot ud af havnen og i så usædvanlig stil at et par KDY-medlemmer, der var en tur på havnen, stoppede op for at kigge på.

Det viste sig også, at udtagelsen skulle blive lige så spændende som der var lagt op til. I sidste øjeblik tilmeldte KDY's bud på den kommende 49'er OL-deltager Mads Emil Lübeck sig på banen. Han havde samlet sig et ungt hold bestående af Christoffer Langballe, der sejler 29'er til dagligt, Gustav Skydsgaard, der sejler Laser Radial og Sebastian Pieters. 

Ud over dette unge hold stillede følgende hold:

  • tidligere OL-deltager Lotte Meldgaard op sammen med Tina Gramkov, Helle Ørum og Josephine Nissen,
  • tidligere America's Cup-deltager Sten Mohr sammen med Jonas Hviid, Kasper Helweg-Larsen, Rasmus Viltoft og Lukas Mohr,
  • matchracesejlerne Thomas Gullacksen sammen med Thomas Hartvig, Niels Gramkov og Jeppe Blach
  • de nykårne Ungdomsverdensmestre i match racedog med Lars Peter Rosendahl ved roret. Han havde Joachim Aschenbrenner, Hans Christian Rosendahl og Felix Jacobsen med om bord.

Mads Emil, eller ”Smil” som han kaldes, lagde ud med en sejr. Lidt overraskende, men det gav blod på tanden og den unge besætning havde det rigtig sjovt. Herefter var det skiftende vindere og sejladserne utroligt tætte. Ofte var der ganske få sekunder mellem deltagerne, når de rundede mærkerne og kun en halv bovsprydslængde var der mellem dem i mål. 

Da 5. og sidste sejlads blev sat i gang lå deltagerne stor set lige. Faktisk var denne sejlads afgørende for, hvem der skulle tage sejren. Først i mål var Team Lars Peter, 2'er blev Team Sten Mohr, 3'er Team Thomas Gullacksen, 4'er Team Lotte meldgaard og 5'er Team Smil. Ingen af besætningerne var klar over, hvem der havde taget sejren før alle var i havn og der var gjort klar til grillpølser og hygge.

Udtagelsens vinder blev Thomas Gullacksen med 1 point foran Team Lars Peter, Team Sten Mohr på 3. pladsen, Team Lotte Meldgaard på 4. pladsen og Team Smil på en 5. plads.

KDY’s udtagelse til 3. ligastævne blev således super underholdning på vandet og med hygge på land for sejlerne sammen med alle de frivillige, der brugte en mandag aften på vandet. Sådan noget styrker sammenholdet i en klub.