Sejlsportsligaen indgår treårig aftale med SAP

Vi har store og stolte traditioner for sejlsport i Danmark med stribevis af triumfer på verdensplan. SAP og Dansk Sejlunion giver nu dansk sejlsport nogle helt nye muligheder. Med sit store engagement indenfor sejlsport har software giganten SAP indgået en treårig samarbejdsaftale med Dansk Sejlunion og Sejlsportsligaen om levering af resultatservice og tracking.

SAPs sejlads løsninger (SAP Sailing Analytics) hjælper sejlerne med at forbedre deres præstationer, gør det nemmere for tilskuere og sejlsportsfans at følge med i sejladser og leverer realtids data og dermed baggrund for analyser til medier og kommentatorer.

Forbedre ved hjælp af GPS tracker teknologi

Ved at analysere GPS-data sammen med integrerede vindmålinger fra sensorer ude på banen giver SAP Sailing Analytics sejlerne værdifulde oplysninger som f.eks. placering, gennemsnitlig hastighed, tilbagelagt distance, afstand til vinder og tabt og vundet tid per heat.

Alle disse data giver sejlerne mulighed for at optimere deres strategi til det næste heat. SAPs analyseprogrammer gør sejlsporten mere levende for tilskuere og fans som bedre kan følge sejladserne på vandet via live opdaterede stillingsoversigter og 3-D visualiseringer både på mobiltelefon og skærme i tilskuerområdet. Stillingsoversigter og 3-D visualiseringer opdateres i realtid og gør kommentatorerne i stand til lynhurtigt at dechifrere, hvad der sker på vandet, og formidle slagets gang og kommentere på udviklingen i sejladsen.

SAP støtter også op om selve logistikken og den operationelle side af Sejlsportsligaen ved at stille vores Race Committee App til rådighed som gør det muligt at styre stævnet.

Denne løsning på resultatservice indebærer, at resultater og ligastilling bliver opdateret automatisk på sejlsportsligaen.dk, så snart bådene krydser målstregen. "Vi er stolte af at have indgået en treårig samarbejdsaftale med SAP om levering af resultatservice og tracking. Det giver os en fantastisk mulighed for at eksponere ligaen på alle elektroniske platforme. Sejladserne kan blive "talk of the town" i hele sejlerdanmark, fordi alle interesserede har adgang til en liveoplevelse," forklarer Peter Wolsing, Dansk Sejlunions projektleder på Sejlsportsligaen.

"SAP har mange års erfaring med at levere innovative løsninger som forbedrer udøvelsen og oplevelsen af sejlsport, og vi er begejstrede for den forskel SAPs sejlsport analyseværktøjer har gjort for de første 2 stævner i Sejlsportsligaen og ser frem til de sidste 2 stævner i Hellerup og Århus i august og september."

SAPs store satsning på at forandre sport og underholdning ved at engagere fans, hold og ligaer på et niveau der aldrig er set før tog afsæt i vores dybe involvering i sejlsport.

Vores sejlsportspartnerskaber spænder fra hold til regattaer og inkluderer partnerskaber med Extreme Sailing Series, Sailing Team Germany og det danske SAP Extreme Sailing Team samt Kieler Woche og andre præstigefyldte regattaer.