Langt mere end en døgnflue

Er Sejlsportsliga så elite? Nej, men konkurrencen er benhård. Er sejlsportsligaen kun for de unge? Nej, overhovedet ikke. I Sønderborg er gennemsnitsalderen på de 70 sejlere 35 år. Peter Warrer fra Aarhus er alderspræsident med sine 61 år, og yngste mand er 16 årige Mathis Groenemann fra KDY, der i dagligdagen går på Sankt Annæ Gymnasium.

Mange klubber satser på et mix mellem de unge og de ældre sejlere, eksempelvis er Mathias' besætning et godt eksempel på. Skipper Felix Jacobsen er 18 år, Taktikeren Rune Larsen er 49 år og arbejder i Søfartsstyrelsen. 2'er gasten, Louise Christensen er 25 år og er professional soldat. Så KDY stiller med besætning der har en gennemsnitsalder på 27 år. Og det er et af målene med Sejlsportsligaen, få de nye sejlere med på vandet. Alternativt få hentet de sejlere ind, der ellers havde sat deres sejlsportkarriere på stand by.

Og det er faktisk lykkedes med Sejlsportsligaen, hvor flere sejlere direkte siger, at de havde glemt hvor skægt det egentlig var ude på vandet. Flere fortæller, at Sejlsportsligaen har været katalysatoren til de igen er blevet aktive hjemme I klubben. Et godt eksempel er Alberte Holm Lindberg, en super dygtig E jolle sejler, som lagde sin OL kampagne på hylden for 2 år siden. Nu tilbage, aktiv i Sejlsportsligaen.

10 Aarhus_DanskSejlunion

Peter Warrer viste de andre hvordan der skulle styres rundt på banerne i Sønderborg. Aarhus vinder stævnet og er nu samlet tre'er i Sejlsportsligaen. Foto: Flemming Pedersen

Er Sejlsportligaen kun for topsejlere, nærmest kun for de professionelle? Overhovedet ikke, her i Sønderborg finder du både den studerende, tømreren, skolelæreren og direktøren. Du finder både rige, såvel som fattige sejlere, hovedparten er nok skatteplagede danskere - midt imellem?

Erling Ewers, Mads Hansen, Flemming Clausen og Peter Lindum er fra Sønderborg, og vandt i øvrigt deres indbyrdes opgør mod Hellerup i Rungsted med 2 - 1. Siden har de været i Glücksborg og træne i de tyske J/70'ere, de er blevet skarpere denne gang i manøvrerne og det tekniske. Alt sammen en medvirkende faktor til de også søndag sejler i den gule førertrøje. Med Mads Hansen på 18 år som benjamin, er det en flok voksne herrer fra Sønderborg. Igen et synligt bevis, at karrieren ikke slutter når du runder de 35 år – hellere ikke når du runder de 55 år.

Hvor mange aktive fodboldspillere er der på 55 år? Hvis korsbåndet overhovedet tillader det, er de henvist til en pensionist tilværelse på et Old Boys hold, der bruger mere tid i omklædningen end aktivt ude på grønsværen.

HS holder føringen

Weekenden viser at Mads Christensen har fået sportslig kamp til stregen, det er provinsen, som har lagt sig i spidsen, men Hellerup Sejlklub beholder deres førsteplads, efter en stærk slutspurt af Mads og Co, de sluttede som nummer fire i Sønderborg, efter en håbløs start på stævnet.

I Skovshoved ligger det nu klart, at Lars Nordbjerg skal sejle for klubben de næste 2 stævner efter Martin Mellerup besætningen endte på 11. pladsen - en placering noget dårligere end den 5. plads Lars Norbjerg sejlede hjem i Rungsted.

Format vest for Storebælt

At du er kommet vest for Storebælt, ser du for enden af den enorme middagsbuffet, hvor den enorme sovsegryde troner ophøjet majestætisk. Festmiddagen lørdag var et overflødighedshorn af mad, gris, kylling og lækker dessert. Levende dansemusik og et tydeligt bevis på klubben frivillighedskultur.

Et ligastævne er også en enestående anledning til at aktiverer begrebet "Klubliv", her i Sønderborg. Havnen syder af liv, alle steder ser du glade mennesker – også de tursejlere der er inde-blæst. De mange frivillige har alle knoklet solen sort, for at lave denne fantastiske stemning. Vi skal alle være taknemmelige, men også huske at det virker ikke som surt arbejde for de frivillige, de har også en fest i weekenden.

De fornemme resultater der er skabt i 1. halvleg af Sejlsportsligaen 2014, viser at det ikke er en døgnflue. Det lægger nu et hårdt pres på bestyrelsen i Dansk Sejlunion. Udmeld nu, hvilken sportsbåd Dansk Sejlunion anbefaler? Få nu søsat den finansiering, så klubberne kan sætte handling og få sat en lang række sportsbåde i søen. Det momentum der er skabt med ligaen får først værdi og det afspejler sig de mange sejlklubber i hele Danmark. Bestyrelsen har 2 dages møde tirsdag og onsdag i den kommende uge, vi er mange der gerne ville være en flue - ikke bare en døgnflue - på væggen.

Se den samlede stilling i Sejlsportsligaen her