Mojn og Mojn, Mojn

Bådene og sejlene får tæv, masser af tæv, der bliver sejlet super tæt. Indtil nu ingen skader, det virker som det er høj kvalitet der dominerer den enkelte båd.

Så heldige var de ikke på "Åben Sportsbåd" banen, her smed to J80 riggen!

Konkurrencen er benhård, vilkårene vanskelige med vindstød der nok rundede de 15 m/s. "Bonderøve", kom det spontant fra Mads Christensen, der på trods, havde en lidt bedre dag end fredag. Den kendte sejlere, som vandt act 1 i Rungsted, og med bopæl på det mere mondæne Frederiksberg - midt i hovedstaden, kom med det lidt politiske ukorrekte udtryk, da han sad i teltet og så hvordan J70 - igen og igen tog magten fra besætningerne.

'De kan jo ikke sejle med gennaker, fjolser'. Den gode sejlmager havde i sin selvfede glemt sit eget stunt i dag, da han væltede rundt om krydsmærket med et klodshalet storsejl. Så lad os i dag kalde ham dagens "storbyrøv", ham Mads.

3 eller 4 om bord ?

Faktuelt var vinden hård, bådene blev kastet rundt i bugten syd for havnen. Havde klubben satset på en 3 mands besætning i Sønderborg, havde de satset meget galt. Dels manglede de ekstra hænder, dels betød vægten alt, for succes i den hårde vind.

Det er en del af konceptet bag Sejlsportsligaen, at klubben frem til fredag kl. 10.00 kan melde 3 eller 4 mand på mandskabslisten. Så det gælder om at læse vejrudsigten for weekenden korrekt. Det har Roskilde ikke fået gjort, erkender skipper Lars Bo Rasmussen, 51 år. - 'Vi ville helst have været 4 mand, med mindst 2 under 25 år'. Eksamenstid er undskyldningen, så det var de 3 gamle drenge klubben havde sendt afsted. Lars Bo selv er 51 år, gasterne Søren Kjær er 52 år og Morten Rytter er 41 år.

Til sidst drev dommerskibet også for sit eget anker, og satte udsættelse kl. 15.20. Grillen blev tændt, og "ringridderne" er snart klar.

Dagen er blevet domineret af "A" klubberne, Aabenraa og Aarhus, hvor sønderjyderne faktisk har kæmpet sig til et forspring på 4 point. Skovshoved der ligger på en 8 plads, vil søndagen byde på et drama. Skal Martin Mellerup og besætning fortsat sejle for klubben i act. 3, skal de sammen op på minimum en 4 plads, da Lars Nordbjerg sejlede en 5 plads hjem. Der skal sejles hurtigt, da feltet er stærkt i toppen.

Læs mere på næste side ...Nu også førertrøjer i gult

Den lokale yachtklub fra Sønderborg, fik de gule førertrøje på i morges. Måske er der noget forhekset over den gule farve. Da "Storbyrøv", ham Mads havde førertrøjen fredagen sejlede besætningen uforskammet ringe. I dag må man sige det samme om besætningen fra Sønderborg.

300liga-sonderborg dag2_FlemmingPedersen

Holdet fra den førende sejlklub sejler i gult. Indtil videre har det lagt et vist pres på deltagerne, som ikke har kunne holde føringen. Foto: Flemming Petersen

Gå ind på SAP Livecenter og så får du alle detajlerne med, her kan du også se den samlede stilling.

Skabe den åbne fest er jo en af målsætningerne for Sejlsportsligaen, og et projekt der arbejdes konstant med. Hele dagen har der været relativ mange mennesker på kajen og i teltet, også mange udefra. Mange er kommet fordi lokalradioen konstant reklamerer for arrangementet. I morges var DS formand Hans Natorp og projekt sponsor Ib Kunøe i DR morgenradio.

De lokale c-sejlere hos optimisterne fik en på opleveren. Grundet den hårde vind, kunne de ikke komme på vandet, men hurtigt blev der arrangeret en tur på vandet med umpirerne, og på den måde kunne de helt små se hvordan man bliver dommer på en bane, sådan – rigtig godt set.

I aften gælder det den store galla middag, hvor alle sejlerne er inviteret. Det bliver en aften med levende musik, vi kan kun håbe på at sejlerne kan holde sig vågen over på dagens strabasser.

Efter en uge i Sønderborg, har jeg efterhånden fået styr på lokalsproget: "Mojn", betyder goddag, velkommen, har du det godt. Altså en velkomst – og høflighedsfrase. "Mojn, Mojn" betyder farvel, hav det nu godt, vis ses snart igen". Så kære læser, lad mig slutte dagen med et rungende "Mojn, Mojn".