Mojn og Mojn, Mojn

Artikelindeks

Bådene og sejlene får tæv, masser af tæv, der bliver sejlet super tæt. Indtil nu ingen skader, det virker som det er høj kvalitet der dominerer den enkelte båd.

Så heldige var de ikke på "Åben Sportsbåd" banen, her smed to J80 riggen!

Konkurrencen er benhård, vilkårene vanskelige med vindstød der nok rundede de 15 m/s. "Bonderøve", kom det spontant fra Mads Christensen, der på trods, havde en lidt bedre dag end fredag. Den kendte sejlere, som vandt act 1 i Rungsted, og med bopæl på det mere mondæne Frederiksberg - midt i hovedstaden, kom med det lidt politiske ukorrekte udtryk, da han sad i teltet og så hvordan J70 - igen og igen tog magten fra besætningerne.

'De kan jo ikke sejle med gennaker, fjolser'. Den gode sejlmager havde i sin selvfede glemt sit eget stunt i dag, da han væltede rundt om krydsmærket med et klodshalet storsejl. Så lad os i dag kalde ham dagens "storbyrøv", ham Mads.

3 eller 4 om bord ?

Faktuelt var vinden hård, bådene blev kastet rundt i bugten syd for havnen. Havde klubben satset på en 3 mands besætning i Sønderborg, havde de satset meget galt. Dels manglede de ekstra hænder, dels betød vægten alt, for succes i den hårde vind.

Det er en del af konceptet bag Sejlsportsligaen, at klubben frem til fredag kl. 10.00 kan melde 3 eller 4 mand på mandskabslisten. Så det gælder om at læse vejrudsigten for weekenden korrekt. Det har Roskilde ikke fået gjort, erkender skipper Lars Bo Rasmussen, 51 år. - 'Vi ville helst have været 4 mand, med mindst 2 under 25 år'. Eksamenstid er undskyldningen, så det var de 3 gamle drenge klubben havde sendt afsted. Lars Bo selv er 51 år, gasterne Søren Kjær er 52 år og Morten Rytter er 41 år.

Til sidst drev dommerskibet også for sit eget anker, og satte udsættelse kl. 15.20. Grillen blev tændt, og "ringridderne" er snart klar.

Dagen er blevet domineret af "A" klubberne, Aabenraa og Aarhus, hvor sønderjyderne faktisk har kæmpet sig til et forspring på 4 point. Skovshoved der ligger på en 8 plads, vil søndagen byde på et drama. Skal Martin Mellerup og besætning fortsat sejle for klubben i act. 3, skal de sammen op på minimum en 4 plads, da Lars Nordbjerg sejlede en 5 plads hjem. Der skal sejles hurtigt, da feltet er stærkt i toppen.

Læs mere på næste side ...
Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen