Sønderjydsk kagebord, hotdogs og masser af blæst

Når cirkuset kommer til byen, er det med telt, køkkenvogn og de 7 J70ere på slæb. For at afvikle sejladserne, skal der også et større antal RIB's på 'søen', hvor flere Ligaklubber er flinke til at medbringe en hjemmefra.

Men vigtigst af alt, der skal rigtig manger hænder for at hele kabalen går op. Sønderborg Yacht Club har en fantastisk frivillighedskultur og en fornem ganske proteinrig madkultur. Torsdag aften var der lækre bøffer, fredag morgen var der fælles morgenmad og frokost produktion.

Kagebord til sejlerne

Dagens foreløbige højdepunkt kom, da en af sejlklubbens ungmøer kom i teltet og dækkede op med et mindre sønderjysk kagebord. Sejlerne stoppe op, og var for et kort øjeblik tavse. Ungmøen blev nok også lidt mundlam, mens hun overværede sejlernes kage spisning, hvor sidste krummer var sporløst forsvundet inden for ganske få minutter.

Sejlerne kom torsdag aften eller tidlig fredag morgen, der var mange glade gensyn. For de sejlere, der er nye i ligasammenhæng, var det med store forventninger baseret på de beretninger de havde fået fra Rungsted.

Frisk til hård vind

Dagens sejladser var en blæsende omgang, op til 12 – 13 sekundmeter i pustene. Ganske udfordrende for sejlerne, hvor flere også væltede, både på kryds og med gennakeren ude af kontrol. J70 er et livligt skib, der meget gerne tager magten fra besætningen. På de korte baner var det udfordrende, og check selv billederne – mærkerundingerne var tætte. Forbavsende nok er der ikke sket større skader.

Efter sejladserne blev der serveret 'sønderborgske' hotdogs, med det hele. Jeg skal være ærlig, at kunsten i at spise sådan en fætter elegant, magter jeg ikke særlig godt. Der skulle en større hovedrengøring til før det renskurede ansigt blev genoprettet.

Hvad skete der for favoritten fra HS ?

Vinder af act 1 i Rungsted, Mads Christensen er favorit sammen med sin glorværdige besætning Ida Hartvig, der sammen med Christina Otzen var de store pigehelte i Ynglingen i nullerne og Kristian Kvid Sørensen, tidligere sejlmager ved Northsails, nu ejer af den økologiske café kæde, Soupanatural, i København.

Alle 3 gaster har været store i sejlsporten, men hvis det ikke havde været for Ligaen var de reelt set tabt for sejlsporten. Kristian siger det på sin egen stille måde, når han fremhæver at han har gennemført ØRC, hele to gange.

Men besætningen skal strammes sig an, hvis favoritværdigheden ikke skal smuldre. De har sejlet rigtig skidt, og ligger efter dagens placering nede på en 14 plads. Det er de lokale sønderjyske helte, Aabenraa og Sønderborg der begge har to første og en anden plads. Skarpt forfulgt af Vallensbæk og Aarhus, der er virkelig konkurrence ude på banen.


 

Gå ind på SAP Livecenter og så får du alle detaljerne med, her kan du også se den samlede stilling. Sønderborg fører med KDY lige på baghjul.

Skabe den åbne fest er jo en af målsætningerne for Sejlsportsligaen, være en til trængt hjertestarter for klublivet rundt omkring. Få de "unge voksne" ind i sporten, skabe et forum hvor pige møder dreng. Det skal der arbejdes med hele tiden, opgaven er at få de unge ned på havnen. I Sønderborg er Sejlsportsligaen gået sammen med Radio Als, hvor alle unge mellem 18 og 26 år inviteres på havnen til en god oplevelse, en øl og pølse fra grillen.

IMG 11091

En ganske tilfreds Peter Wolsing samt Dansk Sejlunions generalsekretær Mads Kolte Olsen kunne se til at Sønderborg Yacht Club bare viste vejen i at løfte i flok - klubliv. Foto: Nicolai Lassen 

Igen og igen lyder det i radioen: "Og så er det jo i denne weekend at sejlsportsligaen afholder deres 2. stævne, der denne gang afvikles i Sønderborg. 18 sejlklubber skal dyste om at blive Danmarks bedste sejlklub og det foregår nede på havnen, i dag fra 14 - 17, lørdag 11 - 16, og søndag 11 - 14. De bedste danske klubsejlere dyster i verdens hurtigst voksende bådklasse med seks spritnye både. Kampen foregår på vandet, lige ud for havnen. Og er du og dine venner ml. 18-26 år, så er I hermed inviteret til at overvære kampene fra land. Sejlsportligaen giver en øl/vand og en pølse med."

Forhåbentlig får grillen rigtig travlt.

Nu må deres udsendte pakke sammen, for nu gælder det aften festen med pulled pork og mørbrad, du går aldrig sulten i seng i Sønderborg.