Sønderjydsk kagebord, hotdogs og masser af blæst

Artikelindeks

Når cirkuset kommer til byen, er det med telt, køkkenvogn og de 7 J70ere på slæb. For at afvikle sejladserne, skal der også et større antal RIB's på 'søen', hvor flere Ligaklubber er flinke til at medbringe en hjemmefra.

Men vigtigst af alt, der skal rigtig manger hænder for at hele kabalen går op. Sønderborg Yacht Club har en fantastisk frivillighedskultur og en fornem ganske proteinrig madkultur. Torsdag aften var der lækre bøffer, fredag morgen var der fælles morgenmad og frokost produktion.

Kagebord til sejlerne

Dagens foreløbige højdepunkt kom, da en af sejlklubbens ungmøer kom i teltet og dækkede op med et mindre sønderjysk kagebord. Sejlerne stoppe op, og var for et kort øjeblik tavse. Ungmøen blev nok også lidt mundlam, mens hun overværede sejlernes kage spisning, hvor sidste krummer var sporløst forsvundet inden for ganske få minutter.

Sejlerne kom torsdag aften eller tidlig fredag morgen, der var mange glade gensyn. For de sejlere, der er nye i ligasammenhæng, var det med store forventninger baseret på de beretninger de havde fået fra Rungsted.

Frisk til hård vind

Dagens sejladser var en blæsende omgang, op til 12 – 13 sekundmeter i pustene. Ganske udfordrende for sejlerne, hvor flere også væltede, både på kryds og med gennakeren ude af kontrol. J70 er et livligt skib, der meget gerne tager magten fra besætningen. På de korte baner var det udfordrende, og check selv billederne – mærkerundingerne var tætte. Forbavsende nok er der ikke sket større skader.

Efter sejladserne blev der serveret 'sønderborgske' hotdogs, med det hele. Jeg skal være ærlig, at kunsten i at spise sådan en fætter elegant, magter jeg ikke særlig godt. Der skulle en større hovedrengøring til før det renskurede ansigt blev genoprettet.

Hvad skete der for favoritten fra HS ?

Vinder af act 1 i Rungsted, Mads Christensen er favorit sammen med sin glorværdige besætning Ida Hartvig, der sammen med Christina Otzen var de store pigehelte i Ynglingen i nullerne og Kristian Kvid Sørensen, tidligere sejlmager ved Northsails, nu ejer af den økologiske café kæde, Soupanatural, i København.

Alle 3 gaster har været store i sejlsporten, men hvis det ikke havde været for Ligaen var de reelt set tabt for sejlsporten. Kristian siger det på sin egen stille måde, når han fremhæver at han har gennemført ØRC, hele to gange.

Men besætningen skal strammes sig an, hvis favoritværdigheden ikke skal smuldre. De har sejlet rigtig skidt, og ligger efter dagens placering nede på en 14 plads. Det er de lokale sønderjyske helte, Aabenraa og Sønderborg der begge har to første og en anden plads. Skarpt forfulgt af Vallensbæk og Aarhus, der er virkelig konkurrence ude på banen.Kort Nyt

Silverrudder: Meget få vil fuldføre

Kort Nyt

Solo-roer Lia Ditton sætter ny rekord fra USA til Hawaii

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Comfortina 32 - rummelig med attraktiv sejlglæde

Kapsejlads

Vendée Globe: Boss'n viser den frem

Kort Nyt

Klar til Silverrudder for niende gang

Kapsejlads

'Frostboksen' i nyt angreb på Round Denmark Race Inshore

Motor

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Drabant 38 - rummelig familiebåd & hurtig kapsejler

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"