Atea puster vind i fremtidens sejlsport

Sejlsport er Danmarks mest vindende sportsgren gennem tiderne. Eliten hiver internationale medaljer hjem på stribe, og sejlads er også en stærk folkesport, drevet af massevis af aktive lokale klubber med sejlere i alle aldre og på alle niveauer. En helt ny national sejlsportsliga styrker nu klublivet ved at samle alle - professionelle som begyndere - i en kamp om at blive Danmarks bedste sejlklub, og Atea er med bag roret.

Ideen til en landsdækkende sejlsportsliga stammer fra Tyskland, hvor ligaen på andet år allerede er udvidet med en 2. division. Ligesom i Tyskland foregår sejladsen i de hurtige J/70 sportsbåde, som er den hurtigst voksende kølbådstype i verden.

I forhold til mange andre sportsgrene herhjemme er der i sejlsporten langt mere fokus på enkelte besætningers præstationer end på klubberne. Så ved at lade klubber konkurrere mod hinanden, bliver ligaen et nyt sportsligt samlingspunkt for alle sejlsportsinteresserede. Både for dem, som skal udgøre klubbernes besætninger i konkurrencen, og for alle dem, som støtter og hepper på deres klub.

”Der er altid plads til superstjernerne. Men i ligaen skal de tage resten af klubben med om bord i præstationerne. Alle bliver samlet i et fællesskab omkring konkurrencen. Det er en nyskabelse af hele sejlsportsverdenen, som ikke var mulig uden Atea,” siger Mads Kolte-Olsen, generalsekretær, Dansk Sejlunion.

Nyskabelsen af dansk sejlsport ligger i tråd med Ateas evne til altid at være på forkant med fremtiden. I virkeligheden er der rigtig mange lighedspunkter mellem sejlsport og den disciplin, Atea udøver hver dag. Ateas kunder manøvrerer i uforudsigelige og komplekse situationer, hvor forholdene kan ændre sig på et splitsekund.

”For hele tiden at være på forkant med den næste udfordring, kræver det, at man har trænet målrettet og at udstyr er trimmet optimalt, så der er overskud til de strategiske beslutninger. Det er det, der skaber vindere,” siger administrerende direktør Morten Felding, Atea, der er glad for, at Atea kan tegne en ny fremtid for dansk sejlsport gennem et mangeårigt sponsorat.

18 sejlklubber fra hele landet konkurrerer i fire stævner hen over sommeren, som skal afsløre, hvem der er Danmarks bedste sejlklub. Startskuddet til ligaen lyder til det første stævne i Rungsted den 30. maj – 1. juni. Følg med i ligaen her: www.sejlsportsligaen.dk

Om Atea
Atea er Danmarks foretrukne leverandør af it-infrastruktur. Med professionelle, kvalitetsbevidste og kompetente medarbejdere bistår Atea sinekunder med værdiskabende it-løsninger.

I Danmark beskæftiger Atea omkring 1.400 medarbejdere og har en stærk lokal tilstedeværelse med afdelinger fordelt over hele landet.

Atea-koncernen er repræsenteret i hele Norden og Baltikum og er noteret på Oslo Børs. Se mere på www.atea.dkSeneste nyheder
Kapsejlads

Øhavet Rundt i en light version

Kort Nyt

Kom med ShipShape til 'Private Boat Show'

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Bavaria 36 Cruiser - Go’e detaljer

Kort Nyt

Julivejret var til museums besøg - ny rekord...

Kapsejlads

DM: Ærø sejlforening gør klar til Folkebådene

Kort Nyt

Seneste generation batteriladere: Hvad kan de?

Kort Nyt

Leder BÅD 563: Det MÅ være tid til at åbne

Branchenyt

Garmin på rette vej efter ransomware-angreb

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker