Skive: vi deltager primært for at vinde

Skive Sejlklub blev den eneste nordjyske klub, som kom med blandt de 18 udtagne klubber, som deltager i Sejlsportsligaens første sæson år.

Skive har fra første opkald været positiv overfor ideen om en sejlsportsliga, men har som en mindre sejlklub ingen klub kølbåde til rådighed. Til gengæld har klubben mange dygtige sejlere, som gennem årerne i forskellige bådtyper har markeret sig positivt ved mange stævner.

Klubben barsler her med en ide om, at klubber i Limfjordsområdet måske kunne slå sig sammen om køb af de første J/70’ere for at styrke ideen om ligaen i det nordjyske.

Ulrich Maagaard, formand Skive Sejlklub fortæller om klubbens planer for årets ligadeltagelse:

Hvordan planlægger din klub udtage jeres besætning til ligaen ?

”Skive Sejlklub har nedsat et ligaudvalg, som står for planlægningen af deltagelsen i ligastævnerne, herunder også udpegning af besætningerne. Efter møder i klubben, hvor medlemmerne udtrykte deres interesse for deltagelse, har udvalget kunnet sammensætte besætninger.”

”Desværre har det ikke været nemt for alle at finde plads i kalenderen, men én besætning deltager nu i de to første stævner, og til de sidste stævner stiller vi med to nye besætninger.”

Hvad er klubbens ambition med deltagelse i ligaen ? Er det jeres mål at vinde ligaen 2014 ? Eller har I en anden målsætning her i første sæson ?

”Sejlere fra Skive deltager altid i stævner primært for at vinde.”

”Deltagelse i sejlsportsligaen er en udfordring, som Skive Sejlklub tager op som en aktiv klub, der ønsker at udbrede kendskabet og glæden ved sejlsport. Især ønsker vi, at ungdomssejlere får mulighed for at deltage aktivt som medlem af besætningerne.”

Har I gjort jer tanker om, hvordan I vil bruge ligaen til at promovere jeres klub og sejlsporten i jeres lokalområde, bl.a. med henblik på at rekruttere flere medlemmer ?

”Vi vil følge Sejlsportsligaens medieeksponering op gennem orientering til vores lokale presse og medier, og herved kan vi forhåbentlig skabe øget interesse og tilgang til klubben.”

Har klubben planer om i fremtiden at købe J/70’ere til klubbrug ?

”Vi håber og tror på deltagelse i ligaen i årene fremover, og det vil derfor være ideelt, såfremt klubben kunne etablere de bedst mulige træningsfaciliteter ved at indkøbe to J/70 både. Et indkøb og drift, der desværre ligger uden for mulighederne i klubben.”

”Da Skive indtil videre er alene om at repræsentere sejlklubberne i Limfjordsområdet på ligaplan, kunne det måske blive en mulighed, hvis flere klubber etablerede samarbejde om køb og drift af J/70 både. Dette ville også styrke kendskabet til sejlsportsligaen og forøge træningsmulighederne for besætningerne.”

Skive Sejlklub – en klub for alle!

LÆS HER mere om sejlsportsligaen – herunder 13 andre ligaklubbers planer for udtagelser, lokal promovering af sejlsport, fremtidig klubbåde m.v. Du kan også finde artikler om den tyske bundesliga, samt idemanden bag denne, Oliver Schwall.