Ligaen skal være et inkluderende projekt i klubben

En af de vigtigste mål Kaløvig Sejlklub har sat i forbindelse med klubbens deltagelse i Sejlsportsligaen er, at ligaen skal være et inkluderende projekt i klubben, således at alle med kapsejladserfaring er velkommen til at være en del af bruttoholdet.

Klubbens hold kommer primært til at bestå af yngre sejlere med kapsejladserfaring, og træningen vil foregå i klubbens match28’ere, og forhåbentlig også i en lånt Melges 24.

Carl-Johan Skovsgaard, KBL’s kapsejladsudvalgsformand har allerede præsenteret klubbens liga deltagelse for en lokal avis, og satser på lokal omtale i forbindelse med alle fire ligastævner.

Hvis alle 18 klubber er målrettede omkring den lokale presseomtale, så kan man allerede i løbet af 2014 sikre en lokal forankring og interesse for Sejlsportsligaen. Det vil kunne skabe synergier og åbne for endnu bedre dækning i 2015 - lokalt og regionalt samt måske også nationalt.

Han fortæller her mere om klubbens planer og tanker i relation til deltagelsen i ligaen:

Hvordan planlægger din klub udtage jeres besætning til ligaen ? Vil I holde udtagelsessejladser i klubben og i givet fald i hvilken bådklasse ?

”I Kaløvig har sportsligagruppen under bestyrelsen besluttet, at ligaen skal være et inkluderende projekt. Således er alle med kapsejlads erfaring velkommen til at være en del af bruttoholdet.”

”Sportsligagruppen har tidligere på året afholdt et møde for alle med interesse for at komme med på bruttoholdet. Interessen og engagementet var stort, så vi har nu et bruttohold, primært betående af yngre sejlere, alle med kapsejladserfaring herunder også internationalt. Sportligagruppen udpegede samtidig en af klubbens dygtige ungdomsinstruktører til at stå for arbejdet med træningssejladser, stævnedeltagelse mv.”

”Med udgangspunkt i bruttoholdet sejles der til træningssejladserne om pladserne på nettoholdet frem mod hvert stævne. Indtil nu har træningssejladserne foregået i vore Match 28´ere, men vi forsøger at få fat i en Melges 24 til træningen inden stævnet.”

Vil klubben udtage en besætning forud for hvert ligastævne ? Eller udtage en besætning for hele sæson 2014 ? Og hvordan træner I jeres ligahold ?

”Træningen er i fuld gang og der er planlagt yderligere aftentræninger og weekend træninger frem mod det første stævne.”

”Der vil blive udtaget en ny besætning forud for hvert stævne. Samtidig ved vi, at flere på bruttoholdet skal deltage i andre store stævner, hvilket forhindrer dem i at deltage i mere end et par ligastævner. Det ligger dog fast, at der er en sejler, som deltager i alle stævner.”

Hvad er klubbens ambition med deltagelse i ligaen ? Er det jeres mål at vinde ligaen 2014 ? Eller har I en anden målsætning her i første sæson ?

”Vi ved at konkurrencen bliver hård, men ambitionen er at slutte i den bedste ende.”

”Samtidig er det en ambition at lære meget ved at være med og også at deltage og blive endnu bedre næste år.”

Har I gjort jer tanker om, hvordan I vil bruge ligaen til at promovere jeres klub og sejlsporten i jeres lokalområde, bl.a. med henblik på at rekruttere flere medlemmer ?

”Vi har allerede præsenteret vores ligadeltagelse i en lokal avis og satser på mere omtale i lokale medier frem mod stævnerne. Det har samtidig været bestyrelsens holdning, at ligadeltagelsen skal være bredt funderet i klubben og dermed give god omtale internt i klubben og afledt heraf eksternt i lokalområdet.”

”Vi har tænkt, at vores deltagelse i ligaen kan fremme interessen yderligere for vores aktive ungdomsafdeling og virke som en tilskyndelse for de unge sejlere til at fortsætte med at sejle og blive endnu dygtigere.”

Har klubben planer om i fremtiden at købe J/70’ere til klubbrug ? Og hvilke både anvender I pt. som klubbåde ? og til hvad ?

”Klubben har ikke umiddelbart planer om at købe J/70´ere til klubbrug.”

Har du andre spændende synspunkter om ligaens fremtid og muligheder i dansk sejlsport ?

”Vi har et ønske om, at der næste år bliver etableret en ”første division” ud over ligaen.”

LÆS HER mere om sejlsportsligaen – herunder 13 andre ligaklubbers planer for udtagelser, lokal promovering af sejlsport, fremtidig klubbåde m.v. Du kan også finde artikler om den tyske bundesliga, samt idemanden bag denne, Oliver Schwall.

Kaløvig Bådelaugs hjemmesideSeneste nyheder

Vi ses på BoatShow.fr

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kort Nyt

Båddåb i Sejlcenter Nivå

Kort Nyt

Sejler redder sig fra brændende båd

Kapsejlads

Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se...

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"