Silkeborg: Ligahold vælges blandt H-båd og L23 sejlere

Artikelindeks

De to mest aktive bådklasser på Silkeborg Sø'erne er H-båd og L23, både til aftenmatcherne men også andre åbne kapsejladser i løbet af sæsonen, hvilket gør det naturligt for klubben, at ligaholdet findes blandt disse sejlere.

Udfordringen er selvfølgelig, at man ikke er vant til at sejle med asymmetrisk spiler. Silkeborg sejlklub arbejde på at låne/leje en træningsmulighed i vest-Danmark, da det umiddelbart er håndteringen og kendskabet til J/70´ere, der er den største udfordring. Samtidig er man klar over, at de klubber der allerede nu har en lignende sportsbåd til rådighed, vil have en klar fordel.

Klubbens liga-deltagelse skal udnyttes til at skaffe flere medlemmer. Der er planlagt 5 forløb hen over sommeren med overskriften ”Sejlsport - er det noget for mig?”, som inviterer nysgerrige med på vandet og har en praktisk tilgangsvinkel.

Erik Sønderskov Jakobsen, Silkeborg Sejlklubs kapsejladsudvalgsformand fortæller om klubbens planer mht. udtagelser, lokale aktiviteter m.v. 

Hvordan planlægger din klub udtage jeres besætning til ligaen ? Vil I holde udtagelsessejladser i klubben og i givet fald i hvilken bådklasse ?

”Klubbens mest aktive både er H-båd og L23, som hver onsdag samler et pænt felt med tæt sejlads. Derfor har vi ikke taget udgangspunkt i udtagelsessejladser, som jo principielt finder sted hver onsdag, men ansvarliggjorde nogle få personer, til at udvælge et brutto-hold.”

”Holdet består af god blanding af sejlere, hvor flere allerede indgår i faste teams og med stor kapsejladserfaring, som vi håber, kan give den nødvendige ro, når de nye både skal håndteres.”

Vil klubben udtage en besætning forud for hvert ligastævne ? Eller udtage en besætning for hele sæson 2014 ?

”Det er planen, at holdet sættes til hvert stævne. Ikke alle sejlere har mulighed for at deltage i alle stævner, men vi håber, at alle deltager minimum i to stævner.”

Hvad er klubbens ambition med deltagelse i ligaen ? Er det jeres mål at vinde ligaen 2014 ? Eller har I en anden målsætning her i første sæson ?

”Klart - vi vil da gerne vinde…! Men vi er også realistiske og ved, at vi skal møde mange kompetente sejlere. Vi havde håbet på lidt træningstid i bådene, men det er for nylig besluttet, at der kun kan trænes på Øresund og først op til sidste stævne, kommer bådene vest for Storebælt.”

”Derfor arbejder vi kraftigt på, at låne/leje en træningsmulighed i vest-Danmark. Det er umiddelbart håndteringen og kendskabet til J/70´ere, der er den største udfordring og de klubber der allerede nu har en lignende sportsbåd til rådighed, har naturligvis en fordel.”Seneste nyheder

Vi ses på BoatShow.fr

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kort Nyt

Båddåb i Sejlcenter Nivå

Kort Nyt

Sejler redder sig fra brændende båd

Kapsejlads

Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se...

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"