Aarhus Sejlklub: Det primære formål er at vinde ligaen

Aarhus Sejlklub holdt sit første medlemsmøde om Sejlsportsligaen den 25. marts, og her præsenterede man interesserede medlemmer for ligaen, og bestyrelsen meldte ud, at det primære formål er at vinde ligaen.

Læs referat fra mødet HER , hvoraf det også fremgår, at det er bestyrelsen som udtager holdene. Efterfølgende blev afholdt et ”speeddating-møde”, hvor mulige holdkonstellationer kunne drøftes, og to dage efter skulle holdene melde sig til bestyrelsen.

Bestyrelsesmedlem i Aarhus Sejlklub (og Dansk Sejlunion) Jesper Andersen fortæller herunder om interessen i Aarhus Sejlklub for sejlsportsligaen, samt hvordan man har fundet besætningen til de første to stævner inden sommerferien.

Hvordan planlægger din klub udtage jeres besætning til ligaen ? Vil I holde udtagelsessejladser i klubben og i givet fald i hvilken bådklasse ?

”Vi holdt et medlemsmøde i marts, og her var der konkret interesse fra 4 hold. Deres baggrund kommer fra vores Melges 24, H-båd, jollesejlere (29’er og 49’er) og sejlerskolen. Men ingen af holdene bød ind på alle 4 stævner.”

”Yderligere var der et antal individuelle sejlere interesse for deltagelse., og vi forlængede derfor fristen og sendte en mail til alle medlemmer. Det gav desværre ikke flere hold.”

 ”Status er, at vi har udpeget et hold til de første 2 stævner inden sommeren, hvorimod vi vil vente med at udtage deltagerne til stævne 3 og 4 til vi har nogle flere erfaringer fra stævne 1 og 2.”

Vil klubben udtage en besætning forud for hvert ligastævne ? Eller udtage en besætning for hele sæson 2014 ?

”Vi vil vælge det bedste hold af de, der byder ind på det enkelte stævne. Det vil vi gøre i nogle sejladser en aften/dag. Ideelt set i både med asymmetrisk spiler.”

Hvad er klubbens ambition med deltagelse i ligaen ? Er det jeres mål at vinde ligaen 2014 ? Eller har I en anden målsætning her i første sæson ?

”Vi vil vælge det bedste hold.”

Har I gjort jer tanker om, hvordan I vil bruge ligaen til at promovere jeres klub og sejlsporten i jeres lokalområde, bl.a. med henblik på at rekruttere flere medlemmer ? 

”Udover at være deltager, er vi også arrangør af det sidste af de 4 ligastævner.  Det vil vi naturligvis benytte som platform for promovere sejlsport mest muligt i det sejlsportsaktive østjyske område, der er repræsenteret i ligaen med 4 klubber.”

Har klubben planer om i fremtiden at købe J/70’ere til klubbrug ? Og hvilke både anvender I pt. som klubbåde ? og til hvad ?.

”I øjeblikket indgår 4 H-både, 2,4 mR, Olsen twin, joller og windsurfere i klubflåden – i alt omkring 40 fartøjer.”

”På sigt overvejer vi at supplerer vor klubbådsflåde med sportsbåde, men andre muligheder er også i spil blandt andet joller.”

Har du andre spændende synspunkter om ligaens fremtid og muligheder i dansk sejlsport ?

”Vi ser liga-etableringen som et rigtig godt tiltag for at styrke og udbrede sejlads som sportsaktivitet. Ligaen kan bidrage til nytænkning i dansk sejlsport, både i unionen og især rundt omkring i klubberne. 

”Det er godt at vi bliver udfordret på både sportslig og organisatorisk nytænkning.”

”Der er et dilemma mellem at gå efter det bedste hold og få så mange sejlere som muligt med som repræsentanter, dvs. op til 4 forskellige hold.”

LÆS HER mere om sejlsportsligaen herunder hvad 9 andre klubber har af planer m.h.t. udtagelsessejladser, fremtidige klubbåde m.v. Du kan også finde artikler om den tyske bundeliga, samt idemanden bag denne, Oliver Schwall.Seneste nyheder

Vi ses på BoatShow.fr

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kort Nyt

Båddåb i Sejlcenter Nivå

Kort Nyt

Sejler redder sig fra brændende båd

Kapsejlads

Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se...

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"