Oliver Schwall, idemanden bag "battle of clubs" i Tyskland

Artikelindeks

Når man sidder sammen med Oliver Schwall og lytter til ham, bliver man hurtigt fascineret over hans store engagement samt entusiasme og forstår hurtigt, hvorfor Oliver sammen med andre tyske topsejlere indenfor få år har været med til at skabe to revolutionerende initiativer i tysk sejlsport, ja faktisk i europæisk sejlsport.

Oliver Schwall er født og opvokset i Kiel, og sejlede på det tyske landshold i en lang årrække i Tornado indtil han blev 28 år. Han vandt bronze, sølv og guld ved VM i Tornado i årene 1991 til 1993, samt herudover også EM-medaljer samt andre internationale topresultater. Han nåede i sine at sejle mod Paul Elvstrøm i årene op til OL 2008. Han var den første tyske sejler, som blev fuldtidsprofessionel gennem sponsorater, som han selv skaffede.

Efter karrieren som aktiv var Oliver Schwall træner i nogle år samt aktivrepræsentant i Deutscher Segler-Verband (DSV). Parallelt med sejlsportskarrieren læste han virksomhedsledelse, markedsføring og innovationsledelse på Kiel Universitet, og arbejdede frem til 2009 i en række internationale virksomheder som markedsføringsansvarlig.

Oliver’s tre gode råd

Oliver Schwall’s tre gode råd, som skal skabe en fremtid og succes for konceptet med en sejlsportsliga, er:

  • Man skal lave stævnerne for klubberne
  • Stævnerne skal være professionelt og effektivt organiseret med fokus på høj kvalitet
  • Der skal skabes en positiv stemning og rygte omkring stævnerne og serien, som kan brede sig fra det lokale/regionale niveau

Sailing Team Germany

I 2009 grundlagde Oliver Schwall sammen med partnerne Jochen Schümann og Arne Dost "Konzeptwerft GmbH" - et holdingselskab med fokus på sundhed og sport. Og allerede ét år efter stiftede iværksætterne initiativet "Sailing Team Germany Gmbh"; Et firma som skulle skabe grundlaget for en professionalisering af elitesejlsporten i Tyskland, heriblandt de olympiske sejlere, og som er skabt i et samarbejde med den tyske sejlunion, førende sejlklubber samt enkeltpersoner fra erhvervslivet og sportens verden.

Oliver’ & Jochen’s ide med Sailing Team Germany var, at professionalisering af blandt andet sejlernes olympiske satsninger igen skulle skabe et stærkt tysk sejlerlandshold, som ville kunne lave topresultater ved EM, VM og særlig OL, og bringe Tyskland tilbage blandt de førende sejlsportsnationer i verden. Unge sejlere med OL ambitioner skal kunne leve som professionelle sejlere, således at det blev mere relevant for dem at lave en olympisk satsning over flere Olympiske Lege.

Det er efter kun 3 ½ år lykkedes at skabe et stærkt samarbejde med store tyske firmaer som Audi og SAP, skabe bedre forhold for sejlerne, teknologiske fremskridt og mere eksponering af OL-sejlsporten. Men de er fortsat i en læreproces med projektet.

Deutsche Segel-Liga

Ideerne til den tyske ”Segel Bundesliga” formede sig allerede i 2009 med tanker om en ”battle of clubs” i Tyskland, hvor man i højere grad kunne involvere klubbernes medlemmer omkring klubbens sportslige satsninger og nationale niveau. Hvordan kunne man gøre medlemmerne mere stolte af sin sejlklub ? Og hvordan kunne man gøre sejlsporten mere nærværende og forståelig ?

De næste par år gik med at besøge klubber og sejlere over hele Tyskland og høre deres mening om, hvad der skulle til at skabe noget nyt i sejlsporten, som kunne engagere medlemmerne, og samtidig profilere sejlsporten bedre overfor lokalsamfundet samt potentielle samarbejdspartnere og sponsorer.

Mange klubber kom med værdifuld feedback, og 17 klubber gav forhåndstilsagn om at være med i en ”battle of clubs”, hvis den blev startet op.Seneste nyheder

Vi ses på BoatShow.fr

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Kort Nyt

Båddåb i Sejlcenter Nivå

Kort Nyt

Sejler redder sig fra brændende båd

Kapsejlads

Silverrudder slut: Planlægning for 2021 starter i dag - se...

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"