Kerteminde Sejlklub: Unge sætter selv holdene

Artikelindeks

Kerteminde Sejlklubs sejlere skal op til ligastævnerne træne i henholdsvis CB66 samt Boatspeed 23. Sidstnævnte er en lidt mere ekstrem sportsbådstype med udriggere. Bådtypen har blandt andet en Facebook side, hvor man kan se flere billeder af båden.

Jørgen Kjær Frandsen, Kerteminde Sejlklubs Sejladsudvalget har ansvar gennemførelse af aktiviteterne i klubber i relation til udtagelse af klubbens liga hold, og skal også ved med til at opbygge et sportsbådsmiljø i Kerteminde, samt har en ambition om at styrke klubbens samarbejdet med erhvervslivet og gøre dem interesseret i sejlsporten.

Jørgen Kjær Frandsen, der også selv har sejlet sportsbåde i mange år, svarer her på Bådmagasinets spørgsmål, ligesom 9 andre ligaklubber indtil nu har gjort.

Hvordan planlægger din klub udtage jeres besætning til ligaen ? Vil I holde udtagelsessejladser i klubben og i givet fald i hvilken bådklasse ?

”Vi har valgt at holde informationsmøder og herefter en "prøv en sportsbåd" weekend, hvor alle der havde lyst, fik mulighed for at sejle i henholdsvis CB66 og en Boatspeed 23.”

Som afslutning på den weekend stillede vi de unge et spørgsmål, der delte lejren op i to grupper. En gruppe der gerne vil bruge den tid og de ressourcer som skal til for at vinde kapsejladser i sejlsportsligaen, og en anden gruppe som blot kunne tænke sig at sejle sportsbåde.”

”Vi har hermed et bruttohold på 5 personer, og et par stykker som backup.”

Vil klubben udtage en besætning forud for hvert ligastævne ? Eller udtage en besætning for hele sæsonen 2014 ?

”Vi satser på, at de unge sejlere, som vi på nuværende tidspunkt har udtaget, vil stå distancen og være med ved samtlige 4 stævner. Der er dog mulighed for at nytilkomne

med samme eller bedre evner, vil kunne deltage i bruttogruppen. Vi har besluttet, at det er de unge selv, som sætter holdet.”

Hvad er klubbens ambition med deltagelse i ligaen ? Er det jeres mål at vinde ligaen 2014 ? Eller har I en anden målsætning her i første sæson ?

”Jeg tror, at det er alles ønske og mål at vinde ligaen 2014, men der er jo ingen der endnu ved, hvad man er oppe imod, og ej heller hvor højt konkurrenceniveauet bliver. Ingen tvivl om at det bliver højt, men har Kerteminde en chance ?”

”Vi har naturligvis også en ambition om at få flere unge ud og sejle sportsbåde og gerne i Kerteminde.”Seneste nyheder

Trends fra Boot: Hvor er vi på vej hen?

L4 Trifork med danskere om bord i ny rekord

Eks-soldat vogter AC-pokal

Multihull chok: Ingen værdige vindere


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen