Høj-dramatisk finaledag i Cadiz

Der var luft på vandet ud for Cadiz, hvor sjette afdeling af årets SailGP serie blev afviklet. Det skulle vise sig at blive den 'vildeste dag' i SailGPs historie, hvor to sejladser skulle gennemføres inden finalen. Det sluttede før det hele begyndte for værterne fra Spanien. 

Med den rutinerede Phil Robertson på roret, nose-divede - og væltede, den spanske båd inden fjerde sejlads blev skudt igang. Da den endelig blev det - nappede den dansk båd og Team Rockwool i den grad starten. 

I forrygende timing ramte den danske båd linjen - næsten på sekundet, og som læ båd havde de retten til vejen ved første mærke, og blæste rundt om mærket med tæt på 50 knob. Men i de yderst krævende forhold skulle der noget til at holde konkurrenterne bag sig, og det lykkedes desværre ikke for Team Rockwool. 

Det blev til en samlet femteplads, inden det gik helt galt i dagens sidste sejlads. Her kom den danske båd skidt fra start (læs sidst, red.) - og havde svært ved at avancere i tabellen. 

‘Vi havde både håbet og troet på mere’ udtalte en skuffet Martin Kirketerp til TV2 SportX direkte fra båden, mens de var på vej i havn.

Det hele resulterede i en samlet sjetteplads i Cadiz for det danske team.

Høj-dramatisk finale
Det blev giganternes kamp, hvor Ainslie/GBR, Slingsby/AUS og Spitthill/USA skulle dyste om den samlede stævnesejr. En tæt start, hvor Slingsby pressede Spitthill - som måtte indkassere en straf, gav plads til Ainslie der stak afsted, men lige præcis med for meget fart til at kunne holde sig på de to foils. Med det luv skrog løftet for meget, mistede Ainslie rortrykket, og det frygtede nose-dive, med efterfølgende kæntring var uundgåeligt. 

Da Spithill / USA samtidig havde fået en straf i starten, ja så sejlede Slingsby og hans Australske team rundt alene i en magtdemonstration - amerikanerne gjorde hvad de kunne for at hente ind, men uden en chance for at nå op. De nåede ikke i mål inden for tidsfristen, men bliver noteret for finalens andenplads, og med den kæntrede Ben Ainslie på tredje.

Samlet
I den samlede stilling måtte Japan med Nathan Outteridge vige førstepladsen til netop Tom Slingsby / AUS efter deres sejr i Cadiz. Spithill /USA klemmer sig ind på andenpladsen, á point med Japan på tredje. Team Rockwool med Nicolai Sehested. & Co. må tage til takke med en samlet syvende plads. 

Overalt efter sjette stævne i Cadiz:

overalt cadiz sailgp

I galleriet herunder, ses den spanske båd, efter at være rejst op igen - med godt smadret vinge :-( !


GalleriKort nyt

Er DIF og DRs legende-kåring useriøs?

Kort nyt

På Værftsmuseet kan du bygge skibe i efterårsferien

SailGP

SailGP: Highlights fra den vildeste weekend 'ever'

★ Artikel

★ Kinesisk statsstøtte til World Sailing ?

Kort nyt

Finn 'Beton' modtager den største hæder i dansk sejlsport

★ Interview & Portræt

★ Hvor der er vilje er der (faktisk!) vej

Kort nyt

Raymarine - nu med mere skarphed og kontrol

Udvalgte artikler *