SailGP: Sort sort uheld kostede dansk finaledeltagelse i Saint Tropez

Anden dagen i Saint Tropez - der sejles med den nye og noget større vinge på hele 29 meter...

Søndagens første – hvilken vild sejlads. Seks af de otte startende både var over linjen i skudet, og alle seks blev af raceoffice beordret ’behind Denmark’ - så da bådene rundede første mærke var det med en solid føring til Team Rockwool.

Det så bare rigtig godt ud, en rigtig solid føring ved første gate, og så ramte det sorte uheld bare Nicolai Sehested & Co.

På livebillederne så det ud som om skødet til fokken ganske enkelt sprang! Om det var en blok, eller anden anordning der holdt fokken i trim, skal vi ikke kunne sige – men pludselig sejlede det danske team altså kun rundt med deres vinge-sejl fuldstændig uden en chance for at være konkurrence dygtig.

Endelig så det så godt ud for Team Rockwool, og så rammer uheldet – det er næsten ikke til at bære. Selv om arrangørerne afkortede banen, så havde Sehested & Co. ikke en chance...

Tog revanche
Selv om Storbritanniens Sir Ben Ainslie var meget tæt på at ødelægge danskernes start, så lykkedes det Nicolai Sehested at komme bedst fra start i søndagens anden sejlads.

Endnu en gang rundede Team Rockwool første mærke som etter, og denne gang holdt føringen hele vejen rundt.

Et eminent comeback ovenpå en giga nedtur, og havde det nu ikke været for det uheld, ja så havde den danske båd altså deltaget i dagens finale.

Bestemt en godkendt performance af det danske team, som slutter nummer fem i Saint Tropez, og rykker op i den samlede stilling som nummer syv.