SailGP: Team Rockwool med bedste resultat ’ever’

Related Articles: SailGP: Dansk Team vil gøre alt for at fastholde momentum

Det danske team Rockwool kom som skudt ud af en kanon i lørdagens første sejlads, men desværre – marginalt for tidligt.

Med høj fart, krydsede det danske team startlinjen en brøkdel af et sekund for tidligt, og skipper Nicolai Sehested udtalte efterfølgende, ”vi troede ikke vi var over – det var en chance vi tog, og vi vidste det kunne ende ’fra Hero til Zero’ – når du satser meget, kan du også miste meget på det her niveau” – straffen for en OCS er at du skal lade dig falde tilbage som sidste båd, og herfra fik de kæmpet sig en plads frem i feltet, og sluttede som nummer syv.

Bedste ’ever’
Anderledes skulle det gå i dagens anden sejlads, som skulle vise sig at blive teamets bedste nogensinde i SailGP sammenhæng. Rundede som nummer fire ved første mærke, og det lykkedes for det danske team at sejle sig op på en flot andenplads, ikke langt fra vinderne fra Australien.

I lørdagens tredje sejlads smadrede det Spanske Team starten for flere teams, heriblandt det danske. De forsøgte sig med en bagbord start, og hvis nu det hele havde foregået med 5-6 knob, så var den nok gået – men ikke med over 25-30 knob. Det danske team fik ødelagt sin start, men værst gik det ud over Amerikanerne. Det spanske team fik straks ’black flag’ og måtte udgå af sejladsen som diskvalificeret.

Der sejles to sejladser søndag før cuttet. De tre øverst placerede efter fem sejladser, er dem der skal sejle finale-sejladsen om stævnesejren.

Lige nu ser det ud som om de tre første er stukket en smule. Med seks point op til Australien, så skal der ske mirakler hvis Team Rockwool skal nå finalesejladsen, men husk – "it ain’t over until the fat lady sing…"

Har du downloadet SailGP App'n, så kan du opleve sejladserne fra Plymouth live, og selv om du skulle være på 'ferie-farten' så kan du vel godt lige snige dig ind på mobilos, og se disse fantastiske fartmasiner. 

Great Britain Sail Grand Prix Overall SailGP Rankings – Day One
1. United States SailGP Team – 19 points
2. France SailGP Team – 18 points
3. Australia SailGP Team – 18 points
4. Denmark SailGP Team presented by ROCKWOOL – 12 points
5. New Zealand SailGP Team – 11 points
6. Spain SailGP Team – 10 points
7. Japan SailGP Team – 9 points
8. Great Britain SailGP Team – 8 points


GalleriOL

Rindom kan holde hviledag i gult

Kapsejlads

Grade One Drage stævne til Dragør

Kort nyt

Syddjurs vandfestival nærmer sig

OL

Ups and down for Rindom

OL

Lærke Buhl-Hansen med helt fremme

SailGP

Fuld fokus på Aarhus - se highlights fra Plymouth

Udvalgte artikler *