SailGP: Highlight fra Italien

Fem sejladser og en finale på lidt over 10 minutter – se highlights fra sidste weekends SailGP stævne, som for første gang i historien var forbi Italien.

Om Taranto i Italien får genvalg på SailGP-touren tør vi ikke spå om, for arrangørerne var ramt af manglende vind, ikke just noget som fremmer lysten til at se kapsejlads – og flere gange måtte man ty til reduktion af besætningen, som under normale forhold består af fem personer. I Taranto gennemførte man flere sejladser, hvor der kun var tre om bord, ganske enkelt for at sikrer muligheden for at foile.

Kort fortalt
Japan med Nathan Outteridge løb med sejren – og vi kan godt tilslutte os koret som råbte tyveri fra USA/Spithill, som førte finale sejladsen med stor margin. Det forlyder de ramte et UFO i vandet - mistede det ene ror, og lavede et giga 'splash' - og mistede dermed finalesejren.

Hjælp fra Kamp
Danske Team Rockwool med Nicolai Sehested præsterede deres bedste resultat til dato. Med en flot tredjeplads i serien, og en samlet femteplads i Taranto, opnåede de deres bedste placering til dato - en placering frem i forhold til denne sæsons første stævne på Bermuda. Med sig i Italien havde de fået Chr. Kamp, som i den grad har kendskab til at tøjle en F50 og det at foile, så lad dette samarbejde meget gerne være starten på fremgang, for det danske team er stadig placeret sidst i den samlede stilling – en overalt stilling som føres af debutanterne fra Spanien med Phil Robertson som skipper, der i første sæson sejlede for Kina.

Oplev SailGP i Taranto og glimt her:Kapsejlads

Fyn er fin - også for Finn

Kapsejlads

100 mil i Fjorden: 25 både tager udfordring op

Kort nyt

Åbent brev: STOP automatiseringen af fjordbroerne

SailGP

SailGP: Highlight fra Italien

Kort nyt

Scan-Kap sejlerne fik trim og gode råd

Udvalgte artikler *