Team Rockwools bedste stævne til dato...

Det danske SailGP sejlede en samlet femteplads hjem på en hæsblæsende finaledag i Taranto. I løbet af søndagen opnåede teamet en tredjeplads i en af sejladserne, så det blev dermed også den bedste dag nogensinde for det danske hold.

”Det er et stort øjeblik for os som hold, og vi er meget tilfredse med vores præstationer i dag (søndag, red.) - resultatet er en validering af alle de beslutninger og det arbejde, vi udfører,” udtalte skipper for det danske SailGP hold, Nicolai Sehested.

Sehested fortsætter: ”Den sidste sejlads var virkelig god for os, da det var en tricky sejlads under vanskelige forhold. Men vi holdt hovedet koldt og holdt os til planen - Vi var faktisk lidt skuffede over, at vi ikke sejlede bedre om lørdagen, da vi rent faktisk kunne have udfordret den samlede podieplacering. Det vigtigste for os ved denne event er dog, at vi kan se forbedringer hele vejen rundt, og at vi sejler båden rigtig godt – holdet kører det stramt og laver en masse svære manøvrer uden fejl.”

Drilske forhold
Under de drilske forhold om lørdagen blev det til en 7-5-6-serie, hvor vinden var så svag, at man valgte kun at sejle med tre mand om bord. Søndag vendte holdene tilbage til at have fuld besætning i dagens første sejlads, men måtte igen reducere til tre, da vinden løjede. Ud fra tv-billederne så det godt nok ud som om der var rigeligt at lave for de tre om bord.

Finanlen
I søndagens 'the-winner-takes-it-all' finale dystede USA/Spithill mod Japan/Outteridge, og Spanien/Robertson.

Spithill var lysår foran, da teamet umiddelbart efter sidste mærkerunding hvor de kunne have cruiset i mål, ramte et UFO som kostede en skade på det ene ror! Et u-undgåeligt 'splash' for derefter måtte udgå. På internationale medier er de ikke blege for at skrive at Spithill fik 'stjålet' en sikker sejr, for herefter var det nemt for Outteridge at overtage førstepladsen, eftersom Spanien var sat af under vejs.

Ser frem til Aarhus
Næste SailGP-aktion er den 17.-18. juli ved Plymouth Sail Grand Prix i Storbritannien, og herefter gælder det hjemmebane for det danske hold ved Rockwool Denmark Sail Grand Prix i Aarhus den 20.- 21. august.

”Det bliver helt fantastisk at opleve hjemmestøtte fra vores danske fans - det betyder mere, end man tror,” tilføjer Sehested. ”Det kan godt være lidt ensomt, når man som nyt hold prøver at sejle op med de erfarne mandskaber. De er ikke lette at slå, så vi sætter stor pris på alle de positive kommentarer. De giver os en masse motivation og holder os i gang,” slutter Sehested

Slutstilligen for Taranto SailGP
1: Japan SailGP Team - 10 point
2: Spain SailGP Team - 9 point
3: United States SailGP Team - 8 point
4: New Zealand SailGP Team - 7 point
5: Denmark SailGP Team præsenteret af Rockwool - 6 point
6: Storbritannien SailGP Team - 5 point
7: France SailGP Team - 4 point
8: Australia SailGP Team - 3 point

Den samlede stilling i SailGP serien

samledestilling

Phil Robertson og hans Spanske team i føretrøjen efter to stævner. Jo, det er bestemt 'garvede' sejlere - men de ER helt nye i SailGP sammenhæng, og deltog ikke i første sæson. Ganske imponerende. 

 Kapsejlads

Fyn er fin - også for Finn

Kapsejlads

100 mil i Fjorden: 25 både tager udfordring op

Kort nyt

Åbent brev: STOP automatiseringen af fjordbroerne

SailGP

SailGP: Highlight fra Italien

Kort nyt

Scan-Kap sejlerne fik trim og gode råd

Udvalgte artikler *