SailGP: Danske kvinder udtaget til træningslejr med Team Rockwool

Det er idenne weekend at det danske SailGP-hold har inviteret seks af Danmarks bedste kvindelige sejlere - herunder flere OL-medaljevindere - til en unik træningslejr, der kan give dem mulighed for at slutte sig til holdet i SailGP sæson 2.

Gruppen inkluderer den tidligere Rolex Sailor of the year-vinder Anne-Marie Rindom, der skal sejle for Danmark ved OL i Tokyo denne sommer, efter at have hentet en bronzemedalje i Laser Radial-klassen ved OL i Rio i 2016,.

Foruden Rindom er to andre kendte ansigter fra det danske OL hold også udtaget til træningslejren: Katja Salskov-Iversen, der tog bronze i 49erFX-klassen i Brasilien i 2016, og RS: X-windsurferen Lærke Buhl-Hansen.

Gruppen afsluttes af Iben Nielsby Christensen, Trine Abrahamson og Ellen Schouw Nielsen. Sidstnævnte er med sine 20 år den yngste af deltagerne. Hun havde forbindelse til det danske hold inden #ROCKTheBoat Academy, som blev afholdt af Team ROCKWOOL Racing i sensommeren 2020.

Meget talentfulde kvindelige sejlere i Danmark
Udvælgelsesprocessen er en del af SailGPs Race For The Future-initiativ, der sigter mod at skabe bedre muligheder for, at kvindelige topatleter kan komme til at konkurrere i topprofessionelle kapsejladser som SailGP.

Styrmand på det danske SailGP-hold, Nicolai Sehested, fortæller, at holdet står fuldt ud bag initiativet og ser frem til at få flere kvindelige atleter med i ligaen.

”Vi er heldige at have nogle meget talentfulde kvindelige sejlere i Danmark, og vi er meget tilfredse med niveauet for dem, der har valgt at deltage i træningslejren med det danske SailGP-hold,” siger Sehested, og fortsætter - ”den gruppe, vi har inviteret, har et meget varieret sæt færdigheder og en række forskellige erfaringer. Hver kandidat bringer unikke værdier til holdet. Vi har olympiske medaljevindere, erfarne matchracere og nogle spændende kommende stjerner i dansk sejlads, og vi glæder os til at komme ud på vandet. Herfra har alle lige gode chancer. ”

En helt ny oplevelse
Træningslejren finder sted den denne weekend, hvorefter det danske SailGP-hold tager den endelige beslutning om, hvem der skal med på holdet i den første SailGP-sejlads i sæson 2 i Bermuda, hvor mindst en kvinde skal udvælges til at træne med, og blive en del af holdet i den kommende sæson.

”Jeg er virkelig glad for at være en del af prøvetræningen sammen med det danske SailGP-hold og for at være en del af denne gruppe af talentfulde kvindelige atleter,” siger Anne-Marie Rindom, der i øjeblikket forbereder sig på at repræsentere Danmark i Tokyo senere på året. Hun fortsætter:

”Som enkeltmands olympisk sejler bruger man meget tid på at fokusere på sin egen præstation, men det at være en del af et hold og at repræsentere Danmark i en global racerliga som SailGP ville være en helt ny oplevelse for mig. Jeg ser frem til lejren,” siger Anne-Marie Rindom.

Træningslejrens yngste deltager Ellen Schouw Nielsen gennemgik sidste sommer en åben invitationsproces til #ROCKTheBoat Academy. Akademiets formål var at inspirere den næste generation af danske sejlere til at prøve kræfter med foiling, og Ellen forklarer, at det at deltage i den kommende træningslejr vil være en 'fantastisk erfaring.'

”Jeg ser virkelig frem til muligheden for at være en del det danske SailGP-hold sammen med de andre kvindelige atleter på denne træningslejr og til at teste mine evner sammen med nogle af de mest talentfulde sejlere på planeten,” siger hun og tilføjer: ”Jeg er sikker på, at det bliver en stor oplevelse for mig."

Træning med franskmændene
Den to dage lange træningslejr - hvor de kvindelige atleter vil deltage i en række aktiviteter, herunder racing i Waszp-både og øvelser på land samt i data, strategi og taktiske sessioner - er en del af et bredere træningsforløb, hvor de danske SailGP-atleter træner sammen med det franske SailGP-hold i Bretagne i Frankrig, mindre end to måneder før holdene ankommer til Bermuda.

”Vi glæder os alle til at komme tilbage på vandet i SailGP efter lang tid uden mulighed for at sejle i F50-bådene, og denne træningssession giver os en fantastisk mulighed for at få en meget tiltrængt træning -både med og mod et andet hold,” siger Nicolai Sehested og fortsætter - ”konkurrenceniveauet er steget yderligere de sidste par måneder, hvor nogle af verdens bedste sejlere er blevet en del af SailGP-holdene, så vi ved, at vi bliver nødt til at yde vores allerbedste - men vi tror på os selv og ser frem til at repræsentere Dannebrog, når kapsejladsen vender tilbage,” slutter Nicolai Sehested.
Kilde: Pressemeddelelse fra Rockwool★ Artikel

★ Syntetisk diesel kan skade din bådmotor

★ Interview & Portræt

★ Københavns Havn: Alt om det nye havnereglement

OL

Slingrekurs i World Sailing

Udvalgte artikler *