Team Rockwool: Ny manager - Wibroe erstatter Høghen

Related Articles: Jonas Høgh-Christensen færdig som Team Manager - videre i SailGP regi...

I takt med at starten på SailGPs anden sæson kan øjnes i horisonten, udnævner det danske SailGP hold den tidligere Ocean Race-deltager Peter Wibroe som Team Manager.

Wibroe har været en vigtig del af det danske SailGP hold siden starten i december 2019 som holdets data- og performance-analytiker. Han trådte endda til som reservesejler ved Sydney SailGP i februar 2020, da Martin Kirketerp blev skadet.

Med en mangfoldig karriere som professionel kapsejler i bagagen, der blandt andet inkluderer The Ocean Race og World Match Racing Tour, tager Wibroe en solid bunke erfaring med til den danske debut i sejlsportens hurtigste og mest eftertragtede liga, SailGP. Wibro kombinerer desuden sin sejlererfaring på højeste niveau med en professionel og akademisk karriere som ph.d. i nanomedicin fra Københavns Universitet.

”Jeg er glad for at påtage mig rollen som Team Manager, mens vi forbereder os til en fuldpakket og hæsblæsende event-kalender på vandet i 2021,” siger Wibroe.

”Min mission er at hjælpe med at få båden til at blive endnu hurtigere. Jeg er virkelig begejstret for at være en del af det danske SailGP hold og for at vise det danske flag på den globale scene. Uanset om det er gennem projektledelse, som data- og præstationsanalytiker eller som støtte for atleterne både på og udenfor vandet.”

Wibroe har tidligere sejlet sammen med holdets rorsmand Nicolai Sehested i 2014-15 udgaven af The Ocean Race. De to har også været holdkammerater ved flere World Match Racing Tours.

Sehested siger: ”Jeg har kendt Peter i lang tid - vi har i løbet af de seneste ti år arbejdet tæt sammen om en række succesrige projekter og kampagner - og jeg er virkelig glad for at få ham med om bord i denne nye rolle. Hans store erfaring vil give holdet en masse værdifuld indsigt og færdigheder.”

Han tilføjer: ”Vi kan ikke vente med at komme tilbage på vandet, og 2021 ser ud til at blive et rigtig spændende år for dansk sejlads, inklusive det første danske grand prix i SailGPs historie, der afholdes i Aarhus i august. Her får vores fans virkelig en enestående chance for at se disse superbåde helt tæt på.”

Rockwool Danmark SailGP | Aarhus - finder sted den 20. - 21. august, og holdet annoncerer løbende en række andre aktiviteter, der afholdes over hele Danmark i løbet af året, aktiviteter som naturligvis vil blive omtalt her på Bådmagasinet.dk Kapsejlads

Tyskland vil ind på offshore scenen

Kapsejlads

X Yachts Gold Cup: Stadig plads

Kapsejlads

ORC EM: Aschenbrenner forsøger at forsvare titlen

Udvalgte artikler *