SailGP: To nye europæiske destinationer

To nye værtsbyer blev forleden tilføjet den europæiske del af det globale SailGP mesterskab 2021.

Det omrejsende SailGP-cirkus vil for første gang nogensinde besøge Saint-Tropez på den franske riviera, fra den 11.-12. september - hvorefter det første Spaniens Grand Prix i Andalusien i Cádiz afvikles fra den 9.-10. oktober. De to nye byer indgår i en udvidet sæson, der er planlagt til at indeholde ni begivenheder, hvor syv nu er blevet annonceret.

Med en lang tradition for at være vært for prestigefyldte sejladser, vil Saint-Tropez tilbyde en spektakulær venue i Frankrig og en varm velkomst for både den globale liga og hjemmeholdet. Eventen vil være arrangeret i samarbejde med Société Nautique de Saint-Tropez, og med annonceringen af ​​den andalusiske havneby Cádiz som vært for det spanske Grand Prix de næste to sæsoner tilføjede ligaen sit andet nye land til kommende sæson efter en konkurrencedygtig budproces, der omfattede fem spanske byer.

SailGP CEO Sir Russell Coutts udtaler til pressen "Meddelelsen om to nye byer og den konkurrencedygtige budproces, vi havde i Spanien, viser virkelig, at byerne anerkender de økonomiske fordele og det globale publikum, som SailGP medbringer. Med den andalusiske havn Cádiz og den franske riviera som baggrund er jeg ikke i tvivl om, at begge byer vil være spektakulære som vært for SailGPs spændende sejladser tæt på land. Med syv Grand Prix’er annonceret og en udvidet sæson med ni værtsbyer og otte stærkt konkurrencedygtige hold, er vi overbeviste om, at SailGP Sæson 2 bliver et voldsomt nervepirrende mesterskab i verdensklasse."

Som tidligere meddelt, vil Bermuda Grand Prix præsenteret af Hamilton Princess sætte scenen for første Grand Prix den 24.-25. April, før ligaen flyver til Europa til den første af fem events, startende med Italiens Grand Prix, der blev afholdt 5-6 juni i Taranto, det andet nye land, der blev føjet til næste sæsons serie. Derfra vil de otte nationale hold konkurrere i Storbritannien Grand Prix i Plymouth den 17. - 18. juli efterfulgt af Rockwool Denmark Grand Prix i Århus 20. - 21. august. Ligaen har også meddelt, at USAs Grand Prix i San Francisco vil fungere som Grand Final i april 2022.

Anden SailGP sæson vil blive transmitteret rundt omkring i verden via partnerskaber med top-tv-stationer, som samlet vil kunne ses i mere end 100 land. Frankrigs Canal+ og Spaniens TVE samt TV3 vil have rettighederne eksklusivt på deres markeder. Andre internationale tv-partnere inkluderer: SKY Sports (Storbritannien / Irland), CBS Sports (USA), Fox Sports (Australien), TV 2 Sport (Danmark) og DAZN (Japan).

Event program 2021/22:

sailgp program21 22

Om Saint-Tropez
Société Nautique de Saint-Tropez - et af de ældste nautiske sportssamfund, der går tilbage til 1862 - vil fungere som teknisk partner for Frankrigs Grand Prix, der finder sted i den smukke sydfranske by Saint-Tropez. Societe Nautique de Saint-Tropez organiserer nogle af de mest prestigefyldte sejlsportsevents i verden - inklusive Voiles de Saint-Tropez - og kan nu føje SailGP til sin eksklusive liste. Som en af de mest berømte resorts i Europa, vil den fantastiske Saint-Tropez-bugt, være stedet for verdens hurtigste kapsejlads foran byens mure og dens verdensberømte gule og lyserøde klokketårn. Saint-Tropez borgmester Sylvie Siri sagde: ”Saint-Tropez er meget stolte over at være vært for det globale mesterskab SailGP i 2021, en af ​​de mest medie venlige og spektakulære sportskonkurrencer i verden. "Denne begivenhed, der finder sted 15 dage før 'Voiles de Saint-Tropez', vil styrke vores omdømme som en havn for større sejlsport events yderligere. Og det er også en god platform for vores lokale virksomheder, der på trods af højsæsonen vil kunne drage fordel af en større begivenhed, der tiltrækker et stort globalt publikum."

Om Cádiz
Cadiz i det sydvestlige Spanien er vært for det første Spaniens Grand Prix nogensinde og bliver den sjette event i SailGP’s sæson 2. Med støtte fra Andalusia Tourist Office, den lokale regering i provinsen Cádiz, byrådet i Cádiz og havnemyndigheden i Cádiz-bugten, vil begivenheden blive integreret i hjertet af byen. Arrangementet finder sted i weekenden 9-10 oktober og falder sammen med den Spanske National Dag den 12. oktober, hvilket sikrer en weekend med festligheder for byen. Spaniens Grand Prix vil også være en del af eventkalenderen, der markerer den første omsejling af jorden- en ekspedition, der forlod Andalusien i 1519 og ankom tilbage til Sevilla i 1522. Juan Marín, vicepræsident og turistchef for regeringen i Andalusien sagde: "SailGP er i øjeblikket en af ​​de førende sportsbegivenheder i verden, og derfor er vi vært for Spaniens Grand Prix i Andalusien, noget vi er meget stolte af. Denne begivenhed er en del af vores strategi for at relancere både turisme og økonomi i vores region efter et meget vanskeligt 2020. Med tilføjelsen af ​​vores partnerskab med det spanske SailGP-team vil vi også være i stand til yderligere at forbedre Andalusien-varemærket rundt om i verden. "Andalusien er blevet udråbt som den Europæiske Sports Region i 2021, og vi fejrer den første omsejling af kloden indtil 2022. SailGP vil i høj grad være en del af festlighederne, og vi ser frem til en fantastisk begivenhed."

Seneste nyheder
Kort nyt

Solosejler reddet efter otte timer i havet

Vendée Globe

Den afgørende fase

America's Cup

Sir Ben og Ineos gjorde rent bord - gense nattens imponerende...

Kapsejlads

Jules Verne Trophy: Team Gitana afbryder rekord forsøg...

Kort nyt

EYotY 2021: Vi vænner os aldrig til det

★ Interview & Portræt

★ Rand Boats: 'Vi designer hver model til et formål'

America's Cup

Amputeret AC-program denne weekend

Bådudstillinger

Boot Düsseldorf aflyses - flyttes til 2022

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana på sporet til verdensrekord

Udvalgte artikler *