Aarhus napper SailGP stævne fra København!

Related Articles: BÅD 556: Kan man tale om Sejlsportens Udkantsdanmark?, SailGP stævne kommer til København - nu med video, YES, den er sikker - SailGP kommer til København

København og KDY havde hele planen klar, og der skulle faktisk netop i denne weekend have været sejlet SailGP i København.

Men på dagen hvor det hele skulle have kogt over af begejstring, oplyser SailGP at man næste år sejler i Aarhus - endnu en gang må Øresund ligge tilbage som Sejler-udkants-Danmark, og smilets by kan endnu en gang række armene i vejret som hele Danmarks nationalstadion for store sejlsportsbegivenheder. 

ROCKWOOL skal nemlig være hovedsponsor for SailGP's skandinaviske debut, når SailGP seriens fjerde afdeling i 2021 skydes i gang i på den naturskønne Aarhus Bugt 20.-21. august 2021. Grandprixet markerer første mulighed for at sejle på hjemmebane for styrmand Nicolai Sehested og resten af det danske SailGP-hold, som ROCKWOOL sponsorerer. Holdet debuterede i SailGP tidligere på året.

Fjerde afdeling af SailGP serien 2021 kommer til at finde sted i Aarhus Ø, byens nye pulserende kvarter ved havnefronten, med kapsejlads i den omkringliggende bugt. Den bæredygtige, moderne by er en erfaren international eventvært og en verdenskendt sejlsportsvenue, der for nylig iscenesatte VM i sejlads i 2018.

SailGP begynder sæson to næste år i San Francisco den 17.-18. april, inden den lægger vejen forbi New York (4.-5. juni) og Plymouth, Storbritannien (17.-18. juli) på vej til Danmark. Den europæiske del af sæsonen er planlagt til at fortsætte i deltagerlandene Frankrig og Spanien. I alt rummer sæsonen 7-10 grandprix-events, inden vinderen kåres og tildeles den største pengepræmie i sejlads på 1 million US dollars.

SailGP's liste over deltagende landshold er nu oppe på otte med den seneste tilføjelse af New Zealand til mesterskabet, hvilket bringer antallet af rorsmænd i ligaen med olympiske guldmedaljer op på fire (Sir Ben Ainslie/Storbritannien, PeterBurling/New Zealand, Nathan Outteridge/Japan, Tom Slingsby/Australien).

SailGP CEO Sir Russell Coutts siger: "Aarhus er en moderne, urban, grøn by, der udmærker sig ved at være vært for bæredygtige arrangementer. Den bliver en ekstraordinær kulisse for vores første nordeuropæiske event. ROCKWOOL Aarhus SailGP ligger lige midt i vores anden sæson, hvor nogen af vores atleter vender tilbage fra OL for at være med til at forstærke den nationale rivalisering på verdens hurtigste både. Det bliver uden tvivl en af årets mest spændende kapsejladser."

ROCKWOOL Group CEO Jens Birgersson siger: "Som stolt dansk virksomhed er ROCKWOOL glad for, at SailGP kommer til Danmark for første gang nogensinde i 2021. Denne begivenhed giver os mulighed for at kommunikere om de emner, vi føler stærkt for - bæredygtighed, teamwork, innovation og at inspirere folk til at leve et mere sundt og aktivt liv. Aarhus er et fantastisk udstillingsvindue for disse værdier."

Styrmand Sehested siger: "Det første SailGP-event nogensinde i Danmark kommer til at blive nogle af de mest fantastiske kapsejladser, som danske fans har set. Aarhus har godt sommervejr og støttende fans, der kan se løbet fra byens centrum. Vi ser virkelig frem til at repræsentere Danmark på hjemmebane og vise, hvad vi kan i disse fantastiske både."

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard siger: "Aarhus glæder sig til at være vært for en dansk SailGP-event i august 2021. Aarhus Bugten, der omgiver eventområdet ved Aarhus Ø, bliver mødested for de hurtigste kapsejladsbåde i verden. Vi ser frem til at byde de internationale hold velkommen i vores by."

Rabih Azad-Ahmad, Rådmand for Kultur- og Borgerservice i Aarhus siger: "Det er virkelig spændende for Aarhus at byde den danske SailGP-event velkommen og bringe internationale topatleter til vores by. Det giver glæde og spænding og er en stor inspiration for vores unge, talentfulde, lokale sejlere, og det er noget, jeg selv ser meget frem til."

Lars Lundov, administrerende direktør for Sport Event Denmark, siger: "Med SailGP tilføjer vi endnu en verdensklassebegivenhed til den danske sportskalender, der skaber både national og international opmærksomhed. Vi ser frem til at bruge den opmærksomhed og SailGPs stærke bæredygtighedsagenda til at hjælpe med at sætte fokus på bæredygtige løsninger på land og til søs."

Her på redaktionen forsøger vi at få en forklaring på hjemmebane-skiftet fra København til Aarhus, stay tuned...★ Artikel

★ Syntetisk diesel kan skade din bådmotor

★ Interview & Portræt

★ Københavns Havn: Alt om det nye havnereglement

OL

Slingrekurs i World Sailing

Udvalgte artikler *