SailGP-holdet tuner op til Sølvspiler rekord forsøg

Det danske SailGP mandskab er kommet på plads i en ny konfiguration, hvor F50eren er udskiftet med en GC32er. Sejlerne skal på rekordjagt og går blandt andet efter et af Danmarks mest prestigefulde trofæer Sølvspileren, som magasinet BÅD i dag står bag. Der bliver også plads til et ”Academy” både hvor det danske hold bliver ambassadører for den foilende sejlsport. SailGP-sæsonen starter først op igen i februar – om alt går vel og corana pandemien forbliver under kontrol.

Læs her hele Team Rockwool Racings pressemeddelelse

Team ROCKWOOL Racing rammer vandet; øjner historieske rekordforsøg
Team ROCKWOOL Racing har officielt ramt vandet og sat fart i båden med et unikt samarbejde mellem Danmarks SailGP-atleter og ROCKWOOL, der vil have en række aktiviteter - inklusive historiske rekordforsøg - over hele Nordeuropa denne sommer. Det præsenterede holdet fredag d. 19. juni på det internationale sejlsportcenter i Aarhus.

Starten begyndte i Aarhus med afsløringen af Team ROCKWOOL Racings GC32-båd, som Danmarks SailGP- atleter vil træne og kæmpe i i de kommende måneder som forberedelse til SailGPs sæson 2.

”Det er virkelig spændende at se Team ROCKWOOL Racing-initiativet tage form, og vi takker ROCKWOOL for deres fortsatte støtte til at gøre det muligt,” siger Nicolai Sehested, rorsmand for det danske SailGP- hold.
”Det føles godt at være tilbage sammen med holdet på vandet, og vi finder allerede vores rytme igen. Så vi er sikre på, at vi kan få god fart i båden og sætte nogle rekorder på prøve i de kommende måneder.”

Han tilføjer: ”Denne båd ser fantastisk ud og vil virkelig få folk til at spærre øjnene op, når vi sejler rundt i Danmark. Selvfølgelig er det ikke helt en F50, som vi sejler i SailGP - der er den hurtigste sejlcrossbåd på planeten - men det er helt ens på den måde, den foiler, så den giver os en fantastisk træningsplatform.”

Lanceringen i Aarhus er starten på et spændende program med træningsaktiviteter for Team ROCKWOOL Racing gennem 2020, inden atleterne er klar til at konkurrere i sæson 2 af SailGP, der begynder i San Francisco i april 2021.

Team ROCKWOOL Racing sejler med den foilende GC32-båd ud for både Aarhus og København, og vil også gennemføre en række rekordforsøg, herunder rekorden for Fyn rundt og den berømte Sjælland rundt- rekord, ’Sølvspileren’ - en udfordrende bedrift, der er ubesejret i næsten et årti, og en rekord som i dag er i Carbon3s eje.

”Begge poster vil være ekstremt udfordrende at slå, og det er vigtigt, at vi har de rette betingelser, så vi arbejder med et vejrvindue for at identificere det bedste tidspunkt at udføre rekordforsøgene. Vi holder vores fans opdaterede, når vores planer tager form,” tilføjer Sehested.

I september besøger teamet Kieler Woche i Kiel i Tyskland, før de tager til Italien for at konkurrere i et GC32 Racing Tour-arrangement ved Gardasøen i oktober.

”Vi er meget stolte over at fortsætte vores forhold til Danmarks SailGP-atleter for at opbygge dette spændende aktivitetsprogram på vores vigtigste markeder i de kommende måneder,” tilføjer Mirella Vitale, Senior Vice President, Marketing, Communications and Public Affairs hos ROCKWOOL.

”Den ændrede SailGP-kalender giver både ROCKWOOL og det danske SailGP-hold denne værdifulde mulighed for at få kontakt med vores mange interessenter og fans rundt omkring i Europa, så vi bedre kan forberede atleterne til, hvad der helt sikkert bliver en fantastisk SailGP-sæson næste år. Derudover vil vi fortsætte med at tale om vigtigheden af bæredygtighed for at fremme et bedre indendørs og udendørs miljø.”

Senere denne sommer afholder Team ROCKWOOL Racing en række #ROCKTheBoat Academy-sessioner. Det er ungdomsfokuserede træningslejre, der skal inspirere Danmarks fremtidige sejlstjerner - med workshops, der skal finde sted i København (1-2 august) og Aarhus (15.-16. August).

Lejrene sigter mod at inspirere og pleje unge danske sejltalenter, samtidig med at de fremmer vigtigheden af udendørs aktiviteter som sejlsport i store byer. Samlingerne er gratis at deltage i, bliver afholdt af Team Rockwool Racing. Danmarks SailGP-atleter og er åbne for unge sejlere med konkurrenceerfaring i en række klasser, fra Moths til 29er / 49er / 49erFX og windsurfers. Registreringen åbner tirsdag d. 23. juni klokken 12 og lukker fredag d. 10.juli klokken 17.

Tilmelding og mere information om #ROCKTheBoat Academy kan findes via linket herSeneste nyheder
Vendée Globe

Den afgørende fase

America's Cup

Sir Ben og Ineos gjorde rent bord - gense nattens imponerende...

Kapsejlads

Jules Verne Trophy: Team Gitana afbryder rekord forsøg...

Kort nyt

EYotY 2021: Vi vænner os aldrig til det

★ Interview & Portræt

★ Rand Boats: 'Vi designer hver model til et formål'

America's Cup

Amputeret AC-program denne weekend

Bådudstillinger

Boot Düsseldorf aflyses - flyttes til 2022

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana på sporet til verdensrekord

Udvalgte artikler *