SailGP: Usikkerhed om dansk event

Related Articles: SailGP: Sæsonen suspenderes - der sejles først i 2021

SailGP sæson to er udskudt til april 2021. Samtidig har kun to værtsbyer meldt sig under fanerne. Dermed er der tvivl om, hvorvidt der bliver et dansk event og om det evt. bliver i København eller en anden dansk by.

– Det er vildt ærligt, og vi er kede af at stå i denne situation, siger Jonas Høgh-Christensen umiddelbart efter beslutningen om, at der ikke bliver sejlet mere F50 i 2020.

SailGP-serien er sat på stand by, personale og sejlere er sendt på noget, der minder om orlov frem til januar 2021, hvor træningen starter op. Men det bliver først til april 2021, at man genoptager SailGP sæson to i San Francisco.

Udover San Francisco, hvor der sejles den 17.-18. april, er kun New York i kalenderen den 4.-5. juni. Af den officielle pressemeddelelse fremgår det, at seriens sæson to løber fra april 2021 til februar/marts 2022, og at den kan byde på op til syv til 10 events. Tiden frem til april 2021 skal derfor blandt andet bruges til at forhandle med kommende værtsbyer for serien – blandt dem København eller måske en anden by i Danmark, hvis der altså kommer et event i danske farvande.

– Vi arbejder på højtryk på at få bekræftet nye datoer for 2021, og vi havde håbet, at vi kunne have det på plads, inden vi meldte ud i dag. Men det har vi ikke formået, siger Jonas Høhg-Christensen og fortsætter:
– Der bliver arbejdet på højtryk på, at der kommer et dansk event til næste år. Der bliver kigget både på august og september lige nu. Men der er en masse ting, der skal gå op. Det er en travl eventsæson til næste år, da mange events bliver skubbet ind i 2021. Vi har en god aftale i København, og vi vil rigtig gerne lave det i København, men altså København er heller ikke den eneste mulighed vi har. Det bliver ikke København for enhver pris, men det er klart, at både for serien og for Rockwool giver København god mening.

Den eneste by uden for Øresund, der vil kunne håndtere et event som SailGP er Aarhus. Og her er man klar, hvis et interessant tilbud skulle dukke op.

– Vi er klart interesserede, hvis muligheden skulle byde sig. Det ville være stort at have SailGP i 2021 og The Ocean Race i 2022, men vi har endnu ikke hørt noget fra SailGP, siger Thomas Capitani fra Det Internationale Sejlsportscenter i Aarhus til Bådmagasinet★ Test af sejlbåde

★ J/80 Versus Melges 24

Kort Nyt

Kom med om bord på en Swan 98 - se video

★ Interview & Portræt

★ Interview, Ib Kunøe: Om bord hos Mr. X-Yachts

Motor

Princess Yacht X95 på vandet

Bådudstillinger

Copenhagen Boat Show 2020 aflyses - vender stærkt tilbage næste...

Sejlsportsliga

Sejlsportsligaen starter sæson nu!

★ Test af sejlbåde

★ Utzon Spidsgatter: Nuttede ”Snuller” - en præmiesluger

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Princess Yacht X95 på vandet

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker