SailGP: Svær dansk dag med for mange fejl - videointerview

Related Articles: Holger Ds drenge: Står over for kæmpe udfordringer, SailGP: Danskerne måtte sejle med uprøvede ror og foils

Den hurtige konklusion efter fem sejladser i Sydney må være, at det danske team skal skynde sig hjem, for at træne i simulatoren.

Det blev ikke den andendag som det danske Team Rockwool havde håbet på. En ellers fræk dansk start i første sejlads, hvor det danske team luffede den franske båd uden om startlinjen, blev desværre timet med en sølle brøkdel af et sekund til den gale side, så den danske båd fik en straf.

Herfra gik det kun en vej – og det var ned ad bakke. Alt for mange fejl fulgte, og den solide føring som det danske team havde opnået over den franske båd i starten blev sat over styr. Det kan Sehested & Co. ikke være tilfreds med?

Manøvre med stress
Men der blev vist gode takter fra Team Rockwool når teamet fik tiden til at udføre deres manøvre, men i det såre sekund der blev lagt pres på dem, i forbindelse med en mærkerunding eller infight med en konkurrent, så var det tydeligt at det danske team slet ikke er sammensejlet.

Manglende tid på vandet er ens for alle, da der findes begrænsninger for træningstid på vandet, på nøjagtig samme måde som der findes i motorsportens Formel1. Det er simpelthen programsat hvornår – og hvor længe det enkelte team må træne på vand, og det er her min konklusion kommer i spil. Ingen tvivl, de teams som deltog sidste år har en naturlig fordel, selv om der også er skiftet ud i besætningen her - og der var andre debutanter i feltet (ESP, red.).

Heldigvis slutter det danske team ikke sidst. Med serien 7-5-6-7-6, og en franks båd med store udfordringer, så er der bestemt noget at bygge videre på, og det er bare at glæde sig til næste SailGP stævne, som afvikles i San Francsico fra den 2. til den 3. maj. 

Finalen uden spænding
Match Race finalen i Sydney endte med at stå mellem Sir Ben Ainslie og hans britiske team, som skulle op mod sidste års vinder Tom Slingsby og Australien.

Det hele blev afgjort inden startskuddet lød. Her lå Slingsby nogle hundrede meter fra Ainslie, som var tættest på startlinjen. Håbløs timing af den regerende SailGP mester. Det var ren paradesejlads for det nye Team INEOS og Sir Ben Ainslie at tage første stik i kampen om 1 million US$

sailgp den 200221 bcr 0534 1

En af de mange udfordringer. Den danske båd 'staller' (udtales stårler, red.) - her i en træningssejlads i Sydney. 

Hør skipper Nicolai Sehesteds vurdering af sejladserne i Sydney.