SailGP: Danskerne måtte sejle med uprøvede ror og foils

Det er SailGP, der vælger konfigurationen for F50erne inden de docker ud. Og i dag valgte de en konfiguration danskerne aldrig har sejlet med før. 

Vi fangede Rasmus Køstner i midnatstimen lokal Sydneytid for at gå i dybden med dagens sejladser i SailGP, hvor det danske Rockwool-hold flere gange var oppe på 3. pladsen i alle tre sejladser, men alligevel endte med to sidstepladser og en næstsidst blandt de gennemførende både. Holdet blev tilmed tildelt en straf i en tæt situation med det japanske hold, hvilket betød, at de fik fratrukket to points.

Efter tre hæsblæsende sejladser i op til 22 knob vind springende og stødende vind, var det ikke skuffelse, der fik de danske sejlere til at sidde med lettere udtryksløse ansigter om bord på F50eren. Det var, ifølge Rasmus Køstner, en blanding af udmattelse og lettelse over at være i gang med SailGP. Han fortæller til Bådmagasinet.dk, at forud for de tre sejladser var der gået en hektisk dock out, hvor bådene blev eskorteret ud af havnepolitiet, mens de skulle forsøge at holde den ekstreme katamaran tilbage. Det springende vind gjorde det til lidt af en udfordring, da båden accelererer ved de mindste ændringer i vindvinkel og -styrke.
...

Vil du læse mere? Log ind
Bliv abonnent og få fuld adgang til vores artikler
Ønsker du Båd Magasinet ? Se hele udvalget af abonnementer