Holger Ds drenge: Står over for kæmpe udfordringer

Hør den mest erfarne danske AC50-sejler Christian Kamps gode råd til Holger Danske-båden og hvad flight controller Rasmus Köstner forventer når det går løs i fredag morgen tidligstart

Hvis du læser den her artikel, er det fordi du allerede er interesseret i sejlsport. Men det er vigtigt, at forstå, at den danske deltagelse i SailGP er en kæmpe mulighed for dansk sejlsport. Det er første gang, at vi har et hold på højeste niveau inden for kapsejlads, hvor vi kan udstille, at vi virkelig kan noget inden for sejlsport som et holdspil og dermed også sejlsport ud over det olympiske.

Spørgsmålet er naturligvis om vi som hold kan gøre os bemærkede på den helt store scene. Vi har talt med Christian Kamp og Rasmus Køstner som giver gode råd og hjælper til med en forventningsafstemning før det går løs i morgen tidlig.

– Det her er 10 gange større end noget andet sejlsportsprojekt i Danmark. Det er fuldt på højde med de danske cykelhold, da de var på det højeste, siger Christian Kamp, der var en del af det svenske Artemis Racing hold under den seneste America’s Cup, der forgik i AC50 båden som er en form for prototype for F50eren, der er den klassebåd, der sejles SailGP i.

Christian Kamp

...
Vil du læse mere? Log ind
Bliv abonnent og få fuld adgang til vores artikler
Ønsker du Båd Magasinet ? Se hele udvalget af abonnementer