SailGP: Syv teams er klar - er du?

Related Articles: 'Kirke' skadet - misser SailGP debut, SailGP: Følelserne fik frit spil, SailGP: Frækt dansk design - se galleri og video, SailGP: Yes - TV2 Sport sender direkte fra Sydney

Fredag morgen, ganske tidligt, der skrives dansk sejlsports historie. Det dansk team Rockwool vil være at finde blandt de syv deltagere, som i sæson to der starter fredag morgen skal kæmpe om 1 million US$.

Dansk debut
Det er ikke første gang skipper Nicolai Sehested skal sejle i Sydney, men det er første gang i en kapsejlads, hvor der skal 'grindes' hjem, så vingen løfter den potente F50 ud af vandet, i en fart sjældent set.

Nicolai er da også manden der fornufttigt maner til en smule forsigtighed. 'Vi skal have fokus på boathandlingen, og sejles 'safe' - vi har ikke brug for at presse til det yderste her i første stævne, men nok mere sejle sikkert, og med god afstand, så vi får båd og besætning sikkert i land.' en professionel og god måde at nedtone teamets forventninger på.

Tirsdag faldt Martin Kirketerp nemlig om bord på båden, og ødelagde skulderen. En skade som holder OL guldvinderen fra Beijing 2008 ude fra første stævne. Så med i den danske historie følger også, at der første gang nogensinde er tvillinger om bord på den startende båd.

Det danske hold som sejler om lige godt 36 timer i Sydney vil være: Nicolai Sehested, 30 år, fra København (rorsmand), Tom Johnsen, 28 år, fra Mandurah i Vestaustralien (wing-trimmer), Rasmus Køstner, 41 år, fra Middelfart (flight controller), Hans Christian Rosendahl, 23 år, fra København (grinder), og Lars-Peter Rosendahl, 23 år, fra København (grinder).

Nedtone forventningerne, det kan der være ganske god fornuft i. Tirsdag blev der sejlet en træningssejlads, og selv om vi ikke skal lægge for meget i sådan en 'tune-up' så kan vi da lige viske her, at Spanien vandt - og Danmark sluttede sidst.

Drop APP'n fredag!
Ønsker du ligesom os, at følge med Live, så bliver det altså uden SailGPs ellers så velfungerende App! Vi har tidligere her på sitet opfordret dig til at følge med på App'n, men fredag har TV2 Sport nappet rettighederne, som har fået SailGP til at forskyde udsendelse på deres egen App - sejladserne streames altså ikke live.

Har du - eller kender du nogen der giver morgenkaffen, så skal de have adgang til TV2 Play - den store pakke, hvorefter du kan se sejlsport fra Sydney direkte fra fredag kl. 05:20 - med start kl. 5:30 og igen lørdag. Her kan du sove lidt længere - start kl. 6:30. Det hele på TV2 Sport.

Indtil da, læn dig tilbage og se optakten til årets først SailGP stævne - og så med dansk deltagelse. Sådan - held og lykke drenge, vi hepper hjemme fra Danmark.







Vendée Globe

Regnskabets time - vi gør status inden de brølende 40'ere...

Kort nyt

Black Friday: Sejlerbogen til særpris – kun i dag

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppe



Sailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder