Tiden - den knappeste ressource

Det danske SailGP-hold har mange kvaliteter, men en ting de for alvor mangler, er timer på vandet i den ekstreme båd. Læs hvordan de vil forsøge at kompensere for den manglende sejltid.

Mens der bliver kæmpet om OL-billetter i Australien er nedtællingen til årets første SailGP gået ind i den sidste fase. Der er debut til det danske hold i Sydney, der er oppe mod verdensstjerner fra de seneste to America’s Cup sejladser der netop foregik i foilende katamaraner. Tom Slingsby, Ben Ainsley og Nathan Outteridge er blot nogle af de stjerner som Nicolei Sehested of Co liner op mod, når han forsvarer de danske farver i Sydney den 28. og 29. februar.

Der er programsat i alt seks sejladser, tre pr. dag og forud er der yderligere afsat to træningsdage hhv. den 25. og 27. februar. Og netop træning er, hvad danskerne har brug for og ikke kan få nok af, da de kort fortalt er minimum en SailGP-sæson bagud i forhold til fem af de seks øvrige hold. Det er kun det spanske hold er på papiret er lige så uerfarne som det danske, de har dog newzealandske Phil Robertson på rattene, hvilket han også var for Team China i 2019 sæsonen, hvor kineserne leverede en overraskende tredjeplads.

Det afholder gudskelov ikke

...
Vil du læse mere? Log ind
Bliv abonnent og få fuld adgang til vores artikler
Ønsker du Båd Magasinet ? Se hele udvalget af abonnementer