Citat 'RIP SailGP' - Jonas Høgh, det er noget sludder!

Related Articles: Endelig officielt - Dansk SailGP en realitet, Russell Coutts SailGP: Sejlsport til folket, SailGP: Den er IKKE helt hjemme, SailGP: Rockwools succeskriterier? Få svaret her..., YES, den er sikker - SailGP kommer til København

Kort før SailGP ligaens anden sæsonstart, har Coutts & Co. solgt en minoritetsandel til den globale underholdnings-koncern Endeavor.

Endeavors står blandt andet bag medievirksomheden IMG og kampsportsorganisatioen MMA. Investeringen, som ikke er oplyst i størrelse i SailGP, værdisætter SailGP til små 1.4 milliard dkr. – svarende til US$200 millioner – ganske imponerende, efter kun en sæson. Omregnet til et eksempel, hvis Endeavor har købt 10% af aktierne i SailGP, så har de altså betalt 140 millioner danske kroner.

Netværk
Som en del af investeringen vil SailGP drage fordel af adgangen til Endeavor-netværkets ekspertise på tværs af indholdsproduktion, distribution af medierettigheder, kreative tjenester, licensaftaler, sponsorater og forbrugermarkedsføring.

SailGP-direktør Sir Russell Coutts udtaler i en pressemeddelelse: - ”Endeavors partnerskab med SailGP er et vigtigt øjeblik i vores unge og udviklende historie. Det styrker vores position på vej ind i vores anden sæson og signalerer den forventede langsigtede værdi af SailGP. Dette er starten på en ny æra i vores sport, og vi kunne ikke have en bedre partner end Endeavor.” og Endeavor præsident Mark Shapiro følger op “SailGP forvandler den måde, folk ser på sejlads. For første gang pakkes sporten i et bredt tiltalende og spændende format, hvilket bringer SailGP på linje med nogle af verdens største sportsbegivenheder. Hvis den første sæson er nogen indikation, har SailGP et utroligt potentiale og en stærk værdi for sine partnere, og vi ser frem til at hjælpe med at skabe ligaens fremtid.”

RIP SailGP ?
Sailing Anarchy (eksternt link, red.) har der tidligere, tilbage i januar, været skrevet en kommentar under rubrikken ’RIB SailGP’. Ifølge det meget kontroversielle website, som nærmest kan betragtes som en blog, skulle den dollar-milliard stærke Larry Ellisson trække sig ud af SailGP efter denne sæson, hvor ’serien’ altså skal kunne stå på egne ben. 

Vi spurgte den danske Team Manager for Rockwool, Jonas Høgh Christensen, som til Bådmagasinets læsere havde denne kommentar: - ”Det er noget sludder at det skal stå på egne ben i 2021. Men det er klart at hold der ikke har fundet en eneste sponsor (især når de vinder serien) er pressede og hvis de ikke lykkedes med at finde en til sæson tre, mens der er hold der gerne vil ind som er fuldt ’fundede’, så kan de ryge ud. Just business. Hvis du ikke har råd til F1 ryger du også ud. Ligegyldigt din performance. Men serien består” – og Jonas Høgh fortsætter,  ”Det er et positivt ryk, da sejlsport som kommerciel platform for første gang bliver sammenlignet og værdisat på samme vis som andre store sports properties og ikke bare drevet af rige individer. At et ikke sejlsportsbaseret selskab køber ind viser den sande værdi af serien. Det understøtter kun visionen," slutter Jonas Høgh, som ser frem til SailGP sæsonstart, som sker om tre uger - den 28.-29. februar i Sydney.Kort nyt

Yanmar udfører højtrykstankning med brint  

Kort nyt

KDY modtager kæmpe donation til nyt ‘Sejlsportshus’

Kapsejlads

World Match Racing Tour: Finalen udsat grundet pandemien!

Kapsejlads

Danmark Rundt: Frostboksen & Team fik en på opleveren

Kort nyt

Dame Award: Sailserver nomineret til eftertragtet pris

Kort nyt

Sidste udkald: For børn på fregatten Jylland 

★ Artikel

★ Maserati 150S: Født på vandet

Produktnyt

Oscar – anti-kollisions udstyr hædret ved indtog på det...

Udvalgte artikler *