YES, den er sikker - SailGP kommer til København

Related Articles: Endelig officielt - Dansk SailGP en realitet, Russell Coutts SailGP: Sejlsport til folket, SailGP stævne kommer til København - nu med video, SailGP: Den er IKKE helt hjemme

Så er det sikkert og vist - SailGP har i dag offentliggjort, at det femte stævne i anden sæsons mesterskabsrække, vil blive afholdt i København den 11. - 12. september.

ROCKWOOL er titelsponsor for et event, hvor  syv landes besætninger konkurrerer i verdens hurtigste kapsejlads, som for første gang nogensinde afholdes i Skandinavien, og hvor hjemmepublikumet får chancen for at heppe på Nicolai Sehesteds danske SailGP mandskab sponsoreret af ROCKWOOL. Billetter vil blive sat til salg i april.

Med støtte fra Københavns Kommune, vil SailGP og ROCKWOOL gøre deres bedste for at skabe en uforglemmelig sportsoplevelse, der vil få stor betydning for København i lang tid, og som vil introducere danske sportsfolk og fans til et mesterskab, der afholdes rundt omkring i verden, og som er stærkt på vej til at blive en af de største begivenheder inden for sejlsport.

Anden sæson af SailGP skydes i gang i Sydney den 28. februar og efterfølges af sejladser i San Fransisco, New York, Cowes i Storbritannien og København. Det er første gang, et dansk team skal sejle mod de forsvarende mestre fra Australien og skal konkurrere sammen med hold fra Frankrig, Storbritannien, Japan, USA og senest også fra Spanien om den hidtil største præmie inden for sejlsport på 1 million USD.

Den danske rorsmand Nicolai Sehested siger: ”Denne sæson tegner til at blive historisk for os og for dansk sejlsport. Vores mandskab kan ikke forestille sig noget mere spændende end at skulle sejle foran et hjemmepublikum til september. På det tidspunkt vil vi have deltaget i adskillige kapsejladser med F50 katamaranen, og vi glæder os utroligt meget til at kunne gøre vores venner, familie og danske landsmænd stolte.”

ROCKWOOLs CEO Jens Birgersson sagde: “Denne event vil bringe fremtidens sejlads til København, og det passer perfekt sammen med byens ambitioner inden for bæredygtighed. Vi er utroligt glade for sammen med Københavns Kommune at kunne bringe denne spændende kapsejlads til Danmark og give vores medarbejdere og tilskuere fra hele verden chancen for at opleve sejlads i verdensklasse. Vi er alle sammen overbeviste om, at dette vil udbrede kendskabet til sejlads til et meget bredere publikum samtidig med, at vi støtter den nye generation af talentfulde sejlsportsfolk, vi har i Danmark.”

Københavns Overborgmester Frank Jensen siger: ”Vores by er verdens grønneste hovedstad, hvis vand er så rent, at man kan bade i byens havn. At få SailGP til København bidrager med en ny dimension til vores maritime arv og vil give alle byens borgere og besøgende en sejlsportsoplevelse i verdensklasse.”

København med fokus på bæredygtighed
Danmark har en rig og lang sejlhistorie, og København har stærkt fokus på bæredygtighed. Begge dele falder helt i tråd med SailGP og ROCKWOOLs mål, og det gør København til det perfekte sted at afholde et sådant mesterskab. København - udnævnt til verdens bedste storby af Lonely Planet i 2019 - har sat det ambitiøse klimamål at ville reducere udledning af C02 med 70% i 2030.

Sejladsen afholdes ved krydstogtterminalen ved Oceankaj ved siden af Nordhavn, hvor der ville være et område med fri adgang for alle tilskuere og et område, hvor der kræves billet. Der vil også være mulighed for at opleve det hele fra vandet tæt på de superhurtige F50ere. Kapsejladsen finder sted tæt på havnefronten, som vil give fans mulighed for at følge de højtflyvende katamaraner på helt tæt hold.

SailGPs CEO Sir Russell Coutts siger: ”Vores både er drevet af vinden, så der er en helt naturlig forbindelse mellem København og SailGP. Kapsejladserne afholdes desuden i byer med nogle af verdens smukkeste og mest ikoniske havnefronter, og det lever København fuldt ud op til. Dertil kommer, at Danmark er blandt de mest succesfulde nationer inden for sejlsport. Vi ser meget frem til at bringe vores spændende, actionfyldte kapsejlads til København. I takt med at vi udvikler dette mesterskab, bliver vi løbende kontaktet af nye steder, der ikke kun gerne vil være vært for verdens hurtigste kapsejlads, men som også kan se, hvilken vedvarende værdi SailGP kan skabe for værtsbyerne.”

Anden sæsons globale mesterskab begynder senere på måneden, og billetter til SailGP kan erhverves på SailGP.com/Sydney.

Muligvis vil der blive tilføjet en sjette sejlads til kalenderen senere.Kort nyt

Kun for abonnenter: Ny udgave - allerede i dag

Kort nyt

12mR bådene gæster Kerteminde

Kapsejlads

Fyn er fin - også for Finn

Kapsejlads

100 mil i Fjorden: 25 både tager udfordring op

Kort nyt

Åbent brev: STOP automatiseringen af fjordbroerne

SailGP

SailGP: Highlight fra Italien

Udvalgte artikler *