SailGP: Ikke klar til Kamp

Related Articles: Endelig officielt - Dansk SailGP en realitet, Jonas Høgh fra SailGP-træning i New Zealand: ”Så mange foilende vendinger og bomninger som muligt”

Han er Danmarks mest erfarne danske sejler i den superkomplicerede F50 katamaran. Det var meningen, at han skulle have været vingetrimmer på det danske SailGP-hold. Nu er spørgsmålet om Christian Kamp kommer om bord fra 2021.

- Jeg har skam være indover i lang, lang, lang tid - egentlig siden det begyndte at tage form for halvandet år siden. Jeg har gået og haft rigtig gode dialoger med Jonas og Nikolai og skulle egentlig have været med på det hold der. Men det kom desværre lidt for tæt på 2020, inden der var en afklaring. Så jeg valgte på et tidspunkt at sige; ”nu bliver jeg nødt til at give min tre andre hold svar”. Det gjorde jeg så – det var et par uger inden, det blev bekræftet, at Rockwool var kommet med om bord, fortæller den professionelle sejler Christian Kamp, der var en del af den svenske Artemis kampagne under den seneste America’s Cup, som netop blev sejlet i AC50eren båden, der siden blev modificeret til klassebåden F50 som SailGP sejles i.

Christian Kamp havde med andre ord en plads om bord på det danske SailGP-hold, men fordi han ikke var sikker på at det ville lykkedes for Jonas Høgh Christensen at lande kontrakten med Rockwool valgte han at indgå aftaler med tre andre hold om 2020 sæsonen, hvor hans kalender nu er book med kapsejladser i TP52, RC44 og M32.

Fuldgod australsk erstatning
Han fortæller Nicolai Sehested rigtig gerne have haft ham med som en del af holdet, og at han selv rigtig gerne ville have været med. Men han er glad på holdets vegne da den vingetrimmer der kom med i stedet fremstår en som fuldgod erstatning.
- De fået en god mand i Tom Johnson. Det var egentlig meningen, at jeg skulle have trimmet vingen, men Tom er en rigtig god fyr. Han sejlede med USA's SailGP-hold sidste år både som coach og vingetrimmer. Han var tre år hos Oracle som vingetrimmer på det seneste America’s Cup projekt, hvor jeg lærte ham at kende. Han er et naturtalent og har masser af erfaring på vingen som holdet kommer til at nyde godt af. Han er et stærkt kort, siger han.

Med fra 2021
På spørgsmålet om, om man kan forestille sig, at han vil støde til holdet senere eller i 2021 svarer han.
Det kunne man sagtens, men øhh der er ikke noget konkret. Jeg snakker meget med Nikolai. Vi har jo kendt hinanden i mange år og planen er lidt, at hvor kalenderen tillader det, vil jeg forsøge at hjælpe til, så godt jeg kan. Hvis de fx får brug for at sæt ekstra øjne så har vi aftalt at telefonlinjen altid er åben. I forhold til 2021 - hvis betingelserne er rigtige og kalenderen passer og man synes at man fortsat kunne have gavn af en som mig på sådan et hold der så vil jeg ikke udelukke noget som helst – så ville jeg da selvfølge gerne med, siger Christian Kamp.

Sehested siger…
Nicolai Sehested havde som det fremgår også gerne set Christian Kamp som en del af holdet: - Christian er en dygtig sejler, og han var da også med i planen fra starten af. Men som du siger har han mange forpligtigelser og det har jeg fuld forståelse for – at han skylder de hold han sejler for at han holder sine aftaler og det har jeg stor respekt for.

Ifølge SailGPs regler har et land med Danmarks kvaliteter som sejlsportsnation kun et år, hvor de kan deltage grand prix-serien med hjælp fra en sejler uden dansk pas. Derfor vil Tom Johnson plads som vingetrimmer blive ledig fra 2021. Spørgsmål er derfor om nogle blandt de nuværende sejlere er tiltænkt roller som vingetrimmer i 2021, eller om det er meningen af Christian Kamp skal indfases om et års tid.
- Det har vi ikke kigget på endnu. Der er heldigvis god tid til sæson 2 endnu, men man kan slet ikke udelukke noget overhovedet for det er simpelthen for svært at forudse, hvad vores udfordringer bliver, hvad vi er gode til, og hvad vi skal forbedre. Man kan ikke udelukke noget som helst. På nuværende tidspunkt er det de her 6 mennesker som gør det rigtig, rigtig godt og som jeg har fuld tiltro til. Ellers havde jeg ikke valgt dem, hvis det ikke var dem jeg troede allermest på, slutter Nikolai Sehested.

Vi bringer flere artikler om udfordringerne for det danske SailGP-hold frem sæsonpremieren den 28. februar.