SailGP: Den er IKKE helt hjemme

Flere medier kunne i går fortælle, at det nu er sikkert og vist, at SailGP kommer til København efter kommunen har bevilget 2,7 mio. kr. fra den såkaldte Mege-event-pulje. Men ifølge event direktør Mads Ehrhardt er intet sikkert endnu.

En vigtig brik faldt på plads, da København Kommune besluttede at committe sig som værtsby for den spektakulære SailGP serie, hvor der sejles In Port Race i de lynhurtige foilende F50 one design katamaraner.
- Det ser jo rigtigt godt ud nu, men vi sidder ikke i SailGp-kalenderen endnu. En ting er, at vi har fået superfin støtte fra Københavns Kommune, men vi skal stadig finde nogle penge, siger Mads Ehrhardt, der er event direktør for SailGP Denmark.
SailGP Denmark er 100% ejet af moderorganisationen SailGP, der er ejet af Oracle milliardæren Larry Ellison samt af sejler og forretningsmand Russel Coutts. Jonas Høegh Christensen er CEO i SailGP Denmark, mens Mads Ehrhardt er event direktør. De er begge medlemmer af KDY, som også står som arrangerende klub af det eventuelt kommende grad prix på dansk vand.

Søgte 6 fik 2,7 mio.kr.
I den oprindelig ansøgning til Københavns Kommune var der søgt om knap 9 millioner kroner. Det blev siden reduceret til cirka 6 mio. Det beløb kommunen endte med at give lyder på 2,7 millioner.
- Grunden til, at vi mener, at vi ikke kan annoncere noget endnu er, at vi er i en funding proces. Vi er ved at forsøge at stable alle midler på benene, så vi derefter kan sige ”Ok, nu er vi klar til at køre.” Vi har fået støtte fra Københavns Kommune, som er et vigtigt skridt på vejen i forhold til at kunne sige ”nu er vi klar”, men det er ikke 100% ensbetydende et go, fortæller Mads Ehrhardt.

Sport Event Denmark – langt fra det søgte beløb
Udover Københavns Kommune er organisationen Sport Event Denmark også på listen over sponsorer til den kommende begivenhed. I ansøgningen kan man læse, at SailGP Denmark har budgetteret med en støtte på godt 3 mio. kr. Ringer man til Sport Event Denmark lyder der imidlertid andre toner.

Vi går ind i en positiv dialog med SailGP Denmark nu, hvor den væsentlige del af financieringen fra dansk side, nemlig den fra Københavns Kommune, er blevet en realitet. Vi har hele tiden sagt ”det er et spændende event, men Jonas, du må ikke basere det på vores økonomi”. Vi har ikke realitetsforhandlet vores støtte til SailGP endnu, og det gør vi tidligst i marts, men jeg kan sige, at det bliver langt, langt fra det beløb, som Jonas oprindeligt havde lagt ind i sit budget, fortæller Lars Lundov, der er direktør i Sport Event Denmark. Han oplyser, at de godt 3 mio. kr. i forventet støtte, er et tal som SailGP Denmark selv er kommet op med, hvilket han samtidig understreger ikke er en unormal praksis i forbindelse med projektansøgninger.

Travlhed i SailGP Denmark
Samlet set betyder det, at SailGP Denmark får endnu mere travlt med at lave den sidste fundraising på plads inden eventet bliver en realitet.

Hvis vi ikke formår at finde nogle sponsorer, så har vi en hård dag. Sponsorer kan komme i mange former, og vi har masser af møder og vi laver aftaler nu. SailGP hjælper til, og så har vi også Rockwool, som vi er i tæt dialog med. De har en stor interesse i det her, og vi får supergod støtte fra dem også på den forretningsmæssige side, slutter Mads Ehrhardt.

Lykkes det for Mads Ehrhardt og Co at få landet tilstrækkeligt mange aftaler vil SailGP i starten af februar kunne annoncere, at der rent faktisk bliver sejlet en afdeling af verdens vildeste grandprix kapsejlads i København 11. – 12. september.Kort nyt

Kun for abonnenter: Ny udgave - allerede i dag

Kort nyt

12mR bådene gæster Kerteminde

Kapsejlads

Fyn er fin - også for Finn

Kapsejlads

100 mil i Fjorden: 25 både tager udfordring op

Kort nyt

Åbent brev: STOP automatiseringen af fjordbroerne

SailGP

SailGP: Highlight fra Italien

Udvalgte artikler *