Russell Coutts SailGP: Sejlsport til folket

Rygterne siger, at Russell Coutts er verdens bedst betalte sejler. Han er OL-vinder i Finnjolle (1984), har vundet America’s Cup fem gange og er tre gange verdensmester i matchrace – og det er bare de første linjer i et sejler-CV der ikke findes mange af her i verden.
Coutts har i efterhånden mange år arbejdet på land, som holdleder og udvikler af nye koncepter som for eksempel RC-44. Og nu altså SailGP, som så langt har været bakket op økonomisk af Coutts’ mangeårige chef i Oracle Team USA, Larry Ellison.

Bådmagasinet mødte Russell Coutts i København, da han besøgte København i december for at annoncere det danske SailGP-hold. Vi ville gerne høre hans egen udlægning af formatet, bådene og ideen med det hele.

F-50 er en entypeklasse – men jeg kan forstå at I også ombygger og udvikler bådene?

 - "Ja, vi ændrer faktisk ret meget på bådene, og i et hurtigt tempo. Vi kommer for eksempel nu med tre rigstørrelser: 18 meter, 24 meter og 29 meter. Formålet er at bådene skal kunne sejle i alle vindforhold. Hvilket betyder, at man kan stole på at racet faktisk bliver gennemført. Sejlsportens største problem, når det gælder adgangen til brede medier, er at den er så

...
Vil du læse mere? Log ind
Bliv abonnent og få fuld adgang til vores artikler
Ønsker du Båd Magasinet ? Se hele udvalget af abonnementer