SailGP: Løber Slingsby eller Outteridge med 1 million US$?

Related Articles: Kulingvarsel stopper SailGP lørdag, Live fra dramatisk SailGP i Cowes, N.Y. SailGP: Vild dag og første 'capsize' - se video, Optakt til SailGP i Sydney - alt du skal vide om racet, SailGP video: Sådan sejles en F50'er, SailGP: Australien fejede konkurrenterne af banen, SailGP: Blev den reddet?

Kommende weekend går det løs med årets sidste SailGP stævne, det mest potente hvad sejlsporten kan byde på for tiden. Så længe de foilende AC75'ere stadig kun er på teststadie, og først lige er kommet op på deres stylter, ja så er SailGP serien unægtelig det mest glamourøse og potente event du kan deltage i, inden for det maritime...

De seks teams vil være samlet i Marseille, for første gang i et landfast område med Europa, hvor finalestævnet afvikles fra på fredag, og hen over weekenden, afsluttende med søndagens helt store 'finale' hvor der sejles om 1 million US$. Allerede i morgen torsdag sejles der testsejladser - så der bliver virkelig noget for tilskuerne, der også må siges at have lidt til gode ift. Coves, hvor hårdt vejr var med til at aflyse lørdagens sejladser. 

Intet er naturligvis afgjort, men det lader til at de to Australske skippere Slingsby og Outteridge vil være dem der kæmper om checken, og måske med Slingsby som svag favorit. De fire point som Slingsby samlet fører over Outteridge og Team Japan vil ikke være så afgørende, hertil skal der trods alt sejles om mange point, men det handler mere om den måde som Slingsby og Australia har sejlet på. Til tider nærmest i cirkler om deres konkurrenter. Senest så vi det i Cowes hvor Slingsby fik en straf - her skal man lade sig falde tilbage som sidste båd, men efter kort tid, og under ét af banes 'ben' ja der var Australia tilbage i front.

De to nævnte teams har vist så skræmmende styrke i forhold til de fire øvrige, og med deres 40+ points forspring, så tør vi godt påstå at den en million US dollars, skal til en af de to 'herrer' Slingsby / Outteridge. Alt andet vil være en kæmpe overraskelse.

Kan du se Viaplay på din skærm, har du mulighed for at følge med når der sendes fra Marseille - men nok lidt mere 'up-to-date', så download SailGP appn, og følg med hvor end du er. Det sejt - det går stærkt, så stay tuned...