Sportschef optimistisk frem mod VM


Det er det her det handler om i Perth til december – blæsevejr og så også de altafgørende OL nationspladser. Foto: perth2011.com.

             Sportschef for sejlerlandholdet, Thomas Jacobsen, forklarer i sin blog på sejlsport.dk, hvorfor EM-resultaterne i Helsinki var vigtigere end resultaterne ved For-OL.<br />


”OL i London til august næste år nærmer sig hastigt, og et af de stævner, som Dansk Sejlunion og Team Danmark har haft fokus på i den forbindelse, er EM, som blev afviklet i Helsinki i juli. Og lad mig sige med det samme; der var fuld damp på hos sejlerne inden det stævne. Der blev virkelig givet gas på træningsbanen,” forklarer Thomas Jacobsen.

For lette til For-OL
Med medaljer i 49er til Emil og Simon Toft samt 470-pigerne Henriette Koch og Lene Sommer var EM godkendt. Den korte tid mellem EM og For-OL kom ifølge sportschefen til at afspejle resultaterne i Weymouth. Thomas Jacobsen forklarer:

”Hvis vi havde valgt at fokusere primært på resultaterne ved for-OL, var der nok nogle af besætningerne, som ikke skulle have været med til EM i Helsinki. Det var simpelthen to store og opslidende stævner alt for tæt på hinanden. Desuden vidste sejlerne, at de skulle sejle i let vejr ved EM, og det modsatte var tilfældet til For-OL. Derfor var der ganske enkelt ikke vægt nok på kroppen af sejlerne, da turen kom til sidstnævnte.”

”Med det i baghovedet er jeg stadig optimistisk, når det gælder VM, som begynder den 3. december i Perth, Australien. Når jeg går i detaljer med, hvorfor det gik, som det gik i den enkelte klasse til de to forrige stævner, er der tale om relativt simple forklaringer - og vigtigst af alt drejer løsningerne sig om ting, hvor vi kan gøre en del i de næste måneder.”

Ikke sat af
Når VM sejles i december kan sejlerne vente en frisk brise fra den berygtede ”Fremantle Doctor”. Og derfor er alle landsholdssejlerne i gang med at øge vægten. Afslutningsvis understreger Thomas Jacobsen i sin blog på sejlsport.dk, at landsholdssejlerne er på rette vej:

”Det ved vi, og vi er med andre ord ikke helt sat og står tilbage på perronen uden at ane, hvorfor vi ikke kom med toget. Vi ved, hvad der skal til, men der skal lægges en kæmpe træningsindsats for at komme i mål.”

Læs flere af sportschefens blogindlæg på .http://www.sejlsport.dk/sw42101.asp