Et bud på kvindernes OL-skiff


RS Sailings bud på kvindernes fremtidige OL-skiff. Det er dog en prototype der ikke er færdigudviklet. Foto: RS Sailing.

             ISAF har besluttet at kvinderne skal sejle skiff-jolle under OL i 2016. Der er langt fra taget en beslutning om hvilken jolle der skal benyttes til OL – der skal først et testevent til før dette sker.<br />


RS Sailing annoncerer nu deres plan om at udvikle jollen RS900 så den passer ind i OL-programmet. ISAF skal dog først offentliggøre de ønskede specifikationer gennem deres Evaluation Team.

Performer tæt på 49eren
RS900 vil være en helt ny jolle udviklet ud fra erfaringerne med RS800-skroget. Et nyt dæk, nye vinger og rig vil blive designet. Tidlige testsejladser med prototypen af RS900 viser at den performer tæt på en 49er, fortæller producenten.

”Vi har lært meget af testeventen med kvindernes skiff-jolle i Hyeres for fire år siden. Her havde vi RS800 med og det var måske den eksisterende klasse der var tætteste på at opfylde kravet til en ny olympisk båd - men vi forstår, at den endelige båd vi designer skal være mere lydhør, hurtigere og mere udfordrende at sejle,” fortæller Nick Peters, udviklingsleder hos RS Sailing.

Når ISAF skal finde frem til kvindernes fremtidige OL-skiffjolle forventes det også at 29erXX også vil være at finde blandt kandidaterne.


RS900 i fuld størrelse. Foto: RS Sailing.★ Artikel

★ To kvinder skabte rædsel på havet

Kapsejlads

Ny Vegvisir Race værtsby: En Konge værdig

Kapsejlads

X-Yachts Gold Cup udsættes til august!

Udvalgte artikler *


Produktnyt