Matchracesatsningen – knald eller fald!


Inden længe bliver det afgjort om Meldgaard (foto) eller Abrahamsen får al støtten fremadrettet i matchracesatsningen. Foto: Per Heegaard.

             Sportschef Thomas Jacobsen har kastet et kritisk blik på den danske matchracesatsning. Fakta er, at Team Danmark ikke mener der er medaljepotentiale i matchrace ved OL 2012. Samtidig kommer matchrace ikke med til det efterfølgende OL i 2016, så OL i England bliver et ”enkelt skud i bøssen”. <br />


”Det vil sige, at OL næste sommer bliver stedet, hvor der i den grad skal præsteres. For det giver ingen mening at snakke om en ’rugekasse’ for fremtidige olympiske satsninger i den disciplin!,” skriver Thomas Jacobsen i sin blog på sejlsport.dk.

Kun én besætning får støtte
Forleden mødtes styregruppen (Thomas Jacobensen, Dan Ibsen og Lars Ive, KDY) bag den danske matchracesatsning med de to aktive besætninger (Trine Abrahamsen og Lotte Meldgaard) der satser på OL.

”Enten skulle der skrues gevaldigt op for blusset på en eller anden måde, eller også skulle der lukkes noget helt ned,” skriver Thomas Jacobsen og fortsætter:

”Resultatet af mødet blev, at Dansk Sejlunion og KDY fortsætter samarbejdet omkring matchrace for kvinder, men der er behov for en fokusering af midlerne, hvis vi skal nå i mål. Det betyder, at der i resten af 2011 kun vil blive fokuseret på en besætning, der så til gengæld vil få øget tilskud til træning og stævneaktivitet.”

Udtagelse i Weymouth – krav skærpes
Resultatet ved World Cup-stævnet i Weymouth, hvor også OL sejles, i starten af juni bliver afgørende for hvilken besætning der opnår fuld støtte. Samtidig vil kravene til den udvalgte besætning blive skærpet. For at den økonomiske støtte skal fortsætte er kravet en top 4 placering ved et World Cup stævne, EM, VM eller ved For-OL inden udgangen af året.

”Det er en naturlig del af mit job hele tiden at vurdere, om pengene bliver brugt, så de forøger chancerne for medaljer. Og det kræver, at man på bestemte tidspunkter kan levere bestemte resultater. Den udfordring er nu gjort tydelig for matchrace,” slutter Thomas Jacobsen sin blog på sejlsport.dk.★ Artikel

★ To kvinder skabte rædsel på havet

Kapsejlads

Ny Vegvisir Race værtsby: En Konge værdig

Kapsejlads

X-Yachts Gold Cup udsættes til august!

Udvalgte artikler *


Produktnyt