Matchrace ude i kulden? - interview


Elliott-båden deltager for første og sidste gang ved OL i 2012. Disciplinen matchrace ryger også samtidig. Foto: Nico Martinez.

             Kølbåde er smidt ud af OL-programmet til 2016. Dermed bliver det formentlig første og sidste gang, at matchrace-båden Elliott 6m ser dagens lys ved legene i London 2012. Matchrace har tidligere som disciplin været en succesfuld afslutning på Soling-klassens indledende OL-sejladser. Hvem huser ikke stadig OL-finalen fra Sydney hvor Jesper Bank & Co. sikrede guldet.<br />


Men med kølbådene ude af OL tyder alt på, at det også er slut for matchrace efter 2012. Bådmagasinet har i den anledning interviewet matchracesejler Susanne Boidin, der arbejder hårdt på en OL-udtagelse med skipper Lotte Meldgaard og Tina Schmidt Gramkov.

Matchrace kommer ikke til Rio i 2016 – hvad mener du om det?

På mit team har vi 2012 i sigtekornet, så det har ingen indflydelse på vores nuværende kampagne. Vi vil til OL i London og det knokler vi videre for!

Men blev du ikke chokeret i lørdags, da det blev offentliggjort at matchrace var røget af OL-programmet?

Allerede da jeg var i Palma under sidste World Cup, hørte jeg rygterne om at disciplinen ville ryge ud, og det bekymrede mig en del. Skipper Lotte sidder med i flere ISAF-udvalg, så hun kunne videregive mig disse sørgelige rygter. Jeg tænkte: ”hvad skal jeg så lave de kommende fire år af mit liv?” Så da nyheden kom i lørdags, var det ikke særligt overraskelse, men jeg synes stadig det er rigtig rigtig ærgerligt. Men som sagt tager det ikke fokus fra vores nuværende kampagne.

Hvorfor tror du matchrace blev smidt ud af OL?

ISAF er jo et stort lobby arbejde, og jeg synes ikke de har udnyttet de styrker matchrace har under World Cup-stævnerne. Formatet har været mærkeligt for os sejlere og medier - samt tilskuervenligheden er ikke blevet udnyttet rigtigt.

Jeg synes dog det er positivt, at skiff for kvinder er kommet ind. Vi har lige været til stævne i Göteborg og kunne se hvor attraktivt skiff og matchrace var for tilskuerne.

Jeg er sikker på matchrace bliver en yderst attraktiv og publikum venlig disciplin i London og så vil der nok være nogen der ærgrer sig gul og blå over de har stemt det ud.

Hvor tror du er kvindelig matchraces fremtid ligger?

Jeg håber der kommer en tour for kvinder, lidt ligesom World Match Racing Tour som jo er for mænd. Det kunne være rigtig cool. Med præmiepenge og luksusstævner, som Lotte og Tina kan fortælle mig fantastiske anekdoter om.

Hvad er dine personlige sejlsportsmål efter 2012?

Det må jeg se på til den tid. Om min sejlsportskarriere fortsætter i en alternativ OL-klasse eller i matchrace ved jeg ikke endnu, men sejle skal jeg jo i hvert fald.

Nedenståenden video skulle være med til at sikre matchrace fortsat deltagelse ved OL...Æv...
Peru har netop købt fire Elliott 6m for at forbedre deres chancer for deltagelse ved OL i 2012. Peru er det andet sydamerikanske land til at investere i OL-matchracebåden. Brasilien købte tidligere på årets seks både, nok i håbet om at kunne tage medalje på hjemmebane i 2016. Men det kan de nu skyde en hvid pil efter – for der sejles ikke i Elliott eller matchrace når OL kommer til Rio.

Seneste nyheder
Kapsejlads

Imponerende Silverrudder - udsolgt på få timer

Kort nyt

Krydstogt i danske farvande til sommer

Kort nyt

Vinteropbevaring: Bådejere i klemme

★ Tursejlads

★ UFO’er til søs: Hvor farlige er de?

World Sailing

Faktacheck påviser usandheder: Natorp kommenterer

Kapsejlads

Forårsklassikeren Hyéres aflyst endnu en gang!

America's Cup

Restriktionerne løftes - America's Cup starter natten til...

Udvalgte artikler *


Produktnyt