ISAF-afstemning tæt på ’Gordiske Knude’


Nu er et af spørgsmålene om Tornado-klassen igen bliver olympiske efter fraværet i 2012. I så fald bliver den med blandet besætning m/k. Arkivfoto: MK/Travemünder Woche.

       Efter tre dages intense møder i St. Petersborg under ISAF’s halvårsmøde er det olympiske sejlsportsprogram for 2016 i Brasilien på plads. Den endelige beslutning var allerede blevet udsat fra det seneste årsmøde, så afgørelsen skulle altså falde i dag. Fra Dansk Sejlunion deltog formand Hans Natorp og generalsekretær Dan Ibsen ved både ISAF Events Committee samt ISAF Council møderne.<br />


”Det har været det muliges kunst, vi her har været vidne til,” sagde Hans Natorp efter mødet, og fortsatte:

”Beslutningen er det bedste kompromis, som vi fra dansk side har kunnet opnå. Selve forløbet bærer præg af den meget kraftige påvirkning fra parter med særinteresser. Brasilien VIL have Star båden til Rio, alliancer mellem klasser og en meget sen udmelding fra ISAF Executive Committee. Det gav et udgangspunkt for dagens afstemning, som næsten lignede den berømte Gordiske Knude. Den nordiske delegation kom her til at spille en væsentlig rolle i at få enderne til at nå sammen. Der er stor tillid til vores motiver og stor respekt for vores arbejde – værdier som især Dan på bedste vis formåede at aktivere.”

DS ønskede matchrace på OL-programmet
Det vedtagne forslag var stillet af Japan, Kina, Portugal, Rumænien, Rusland, Spanien, Ukraine og Ungarn, men der var identiske forslag fra store lande som England, Frankrig og Italien. Forskellen til det danske forslag var ikke stor, her var 470-jollen foreslået som mix samt kølbåd kvinder som matchrace, skriver sejlsport.dk.

Ikke en ønskesituation
”Nu står vi så med et resultat, hvor skiff for kvinder og mænd er inde – mens kølbådene er ude. Det er ikke en ønskesituation, at kølbådene ikke er med – men alternativet var, at High Performance risikerede at forsvinde. Og det ville have været et voldsomt tilbageskridt – 20 års indsats ville blive rullet baglæns. Så nu står vi i en situation, hvor vi tilgodeser de fleste hensyn og har et tilbud til alle,” resumerede Hans Natorp.

Event og udstyr ved OL 2016 i Brasilien, bliver:

 • Surfbræt og/eller kiteboard, mænd (RS:X/kiteboard - evaluering)
 • Surfbræt og/eller kiteboard, kvinder (RS:X/kiteboard - evaluering)
 • 1-persons jolle, mænd (Laser)
 • 1-persons jolle, kvinder (Laser Radial)
 • 1-persons jolle, mænd (Finn)
 • 2-personers jolle, mænd (470)
 • 2-personers jolle, kvinder (470)
 • Skiff, mænd (49er)
 • Skiff, kvinder (evaluering)
 • 2-personers flerskrog mixed (evaluering)

  Læs mere om afgørelsen på .http://www.sejlsport.dk/


Seneste nyheder
Kapsejlads

Imponerende Silverrudder - udsolgt på få timer

Kort nyt

Krydstogt i danske farvande til sommer

Kort nyt

Vinteropbevaring: Bådejere i klemme

★ Tursejlads

★ UFO’er til søs: Hvor farlige er de?

World Sailing

Faktacheck påviser usandheder: Natorp kommenterer

Kapsejlads

Forårsklassikeren Hyéres aflyst endnu en gang!

America's Cup

Restriktionerne løftes - America's Cup starter natten til...

Udvalgte artikler *


Produktnyt