Danmark 15. bedste nation i gennemsnit


Allan Nørregaard og Peter Lang mistede bronzemedaljen på Mallorca efter en skuffende finale og sluttede på femtepladsen. Foto: Nico Martinez.

             De danske resultater under World Cup’en på Mallorca blev ikke helt som håbet. Kun tre både kom i Medal Race for top 10 og i gennemsnit var Danmark kun 15. bedste nation i de syv klasser med dansk deltagelse.<br />


49er-sejlerne Peter Krüger og Nicolai Thorsell leverede bedste danske resultat med en fjerdeplads. Allan Nørregaard og Peter Lang sluttede lige efter, mens Alberte Holm Lindberg tog niendeplads i Laser Radial.

Professionel ånd
Dog bød stævne på flere gode tendenser hos de danske sejlere i de olympiske klasser. Sportschef Thomas Jacobsen forklarer til Bådmagasinet:

”Jeg venter på trænerrapporterne og først når jeg har dem vil jeg kunne lave en fuldstændig evaluering på stævnet. Mine generelle betragtninger er, at jeg er imponeret over sejlernes professionalisme. De er tidligt på vandet inden start og gør alt hvad de kan. Så jeg er super lykkelig for den professionelle ånd på holdet.”

”Man må erkende, at det er et meget ungt hold der mangler erfaring. Seniorerne sørger for toplaceringer, så det er absolut godkendt. Generelt set har vi masser at arbejde.”

Fejlfinding
Skal man vinde kapsejladser, skal man også være den der begår færrest fejl. Og som bekendt kan selv en lille fejl være fatal på vandet.

”Et godt eksempel er Krüger/Thorsell. Det er positivt, at de er nået så langt, at de ved hvor fejlene ligger og kan slå ned på dem,” forklarer Thomas Jacobsen.

Færre skader
Et af fokuspunkterne på landsholdet over vinteren har været den fysiske træning. Dels for at kunne følge med de stærkeste internationale sejlere, men også at komme små skavankerne til livs.

”Det fysiske kom ikke rigtig på prøve på Mallorca. Vi havde en enkelt dag med frisk vind, men det var også det. Men der er ikke nogen sejlere der klager og det virker til at skadessituationen er klart forbedret. Det er især vigtigt for den mentale side at sejlerne er skadefri.”

Skal ankomme senere
Næste World Cup sejles i Hyeres. Sportschefen ser gerne at sejlerne ankommer senere til stævnet end der tidligere har været tradition for. Hermed skal der ændres på rutinerne.

”World Cup-stævnerne sejles alle steder sejlerne kender godt, derfor er der ikke behov for en lang forberedelsestid på stedet. Jeg ser hellere, at sejlerne ankommer kort tid inden stævnestarten og er friske til at sejle fuldt ud hele ugen for at undgå at blive mentalt trætte,” siger Thomas Jacobsen.

Bedste danske båd på Mallorca havde netop holdt en pause op til stævnet. Som Peter Krüger forklarede det i dette , skulle batterierne lades op efter en lang vinter med intensiv træning.

Krüger/Thorsell er ikke med i Hyeres grundet eksamen, men Jonas Høgh-Christensen vender tilbage til olympisk sejlsport i jagten på en OL-medalje.

World Cup’en i Hyeres starter den 24. april og kan følges her på siden.http://www.baadmagasinet.dk/index.php?sid=104&cid=13207&1302517497