Ben Ainslie – umulig at slå?


Ben Ainslie har allerede vundet tre OL-guldmedaljer (og en sølv). Noget tyder på at han kan være på vej mod sin fjerde guldmedalje på hjemmebane i 2012. Foto: Jesús Renedo.

             Ben Ainslie fik ikke den bedste start på World Cup’en på Mallorca. En 5. og 4. plads placerede briten et stykke fra toppen. Måske et tegn på at den talentfulde sejler ikke er helt på fysisk niveau med konkurrenterne – sejladserne blev nemlig sejlet i hård vind.<br />


5 førstepladser ud af 8 mulige
Herefter har Ainslie ikke set sig tilbage. Fem førstepladser er det blevet til under svære forhold i let springende vind. Det sidste to førstepladser er for resten vundet efter feltet blev delt op – det vil sige han vandt over alle de andre i den bedste halvdel. En enkelt ups’er blev det dog til undervejs med en 8. plads i femte sejlads.

Umiddelbart et skræmmende styrke Ainslie lige nu viser på Mallorca. Efter det britiske America’s Cup-hold, Team Origin, valgte at opgive og Ainslie (sammen med Christian Kamp) vandt VM i matchrace har han kunne fokusere 100 procent på sin OL-kampagne.

Ainslie vs. Høgh
Nu må det vise sig om det store sejlertalent Ben Ainslie bliver umulig at slå frem mod og til OL 2012. Vores eget kort i Finnjollen på en OL-medalje, Jonas Høgh-Christensen, får ved næste World Cup i Hyeres mulighed for at prøve kræfter med Ainslie.

Det skal blive spændende at se om Høgh’en kan bide skeer med briten.


http://www.trofeoprincesasofia-mapfre.org
http://www.benainslie.com/