Trimmet med ny fokus


Der er grund til smil på Mallorca hos træner Peter Hansen (tv), Peter Krüger og Nicolai Thorsell. Gode resultater har sendt dem ind i topstriden. Foto: Christian Borch/Dansk Sejlunion.

Sidste sæson fik en fantastisk afslutning for Peter Krüger og Nicolai Thorsell. Ved den afsluttende World Cup i Weymouth, hvor OL 2012 sejles, tog 49er-besætningen en andenplads. Et tegn på at duoen var på rette vej, men en lang vintersæson kunne blive fatal for udviklingen.

”Efter Weymouth brugte vi lang tid på at analysere hvad vi gjorde rigtigt,” fortæller rorsmand Peter Krüger til Bådmagasinet inden dagens sejladser under World Cup’en på Mallorca.

Fuldt program over vinteren
Holdet valgte at forlænge sæsonen med en kapsejladstour i Australien fra november til december. Herefter rykkede de til Cadiz i Spanien, hvor det handlede om farttræning med de øvrige danske 49ere. I marts stod den på pause for at lade batterierne op.

”Det gavner at vi har sejlet hele vinteren uden store pauser. Herudover brugte vi vinteren til at revidere vores planer for kampagnen. Vi fået styr på vores spændingsniveau og den mentale side og det ser ud til at give pote,” forklarer Peter Krüger.


Peter Krüger og Nicolai Thorsell har fundet ind til kernen i samarbejdet siden opstarten i Miami 2009, hvor der blandt andet blev tid til sjov under et fotoshoot. Arkivfoto.


Ned i vægt
Et andet mål for vinteren for besætningen var at gå ned i vægt. I sidste sæson lå de i den tunge ende af feltet.

”Nu er vi med i den lette ende af mellemgruppen vægtmæssigt og det passer os fint. Især i den lette vind vi har haft de seneste dage på Palma bugten,” forklarer Peter Krüger.


 

Med helt i top
Status efter tre dages sejlads i både hård og let vind under årets første europæiske World Cup er, at Peter Krüger og Nicolai Thorsell har sejlet sig op på andenpladsen. Det er blevet til to sejre og kun to sejladser uden for top 10.

”Vi har fundet et mode, hvor vi præsterer godt, og så er der ingen tvivl om, at vi har god fart. Fokus i starterne er at komme af sted, så vi kan sejle vores egen fart, og komme derhen hvor vi vil. Noget vi har haft rimeligt held med, så vi er glade for resultaterne indtil nu og håber vi kan fortsætte de gode takter de kommende dage på Mallorca,” siger Peter Krüger, der håber på en gentagelse af det gode resultat fra Weymouth.

 
49erne ud af starten under World Cup på Mallorca – Krüger/Thorsell finder du til venstre med hvide veste. Foto: Jesús Renedo.


Ikke med i udtagelse om for-OL
Forholdene på Palma bugten var i går meget skiftende. I duoens hidtil dårligste sejlads kom de ikke med på det første store vindskift på kryds. En fejl der kostede dem en 22. plads, der nu tæller som fratrækker. World Cup’en på Mallorca tæller, sammen med næste World Cup i Hyeres, som udtagelse til for-OL, men den udtagelse har Krüger/Thorsell valgt ikke at prioritere.

”Vi vil altid lave gode resultater. Men da vi ikke kan være med ved næste World Cup i Hyeres, har vi her på Mallorca også valgt at fokusere på andet end resultatet,” forklarer Peter Krüger.

Fravalget af World Cup’en i Hyeres skyldes en afgørende eksamen som Nicolai Thorsell skal hjem og gennemføre på handelsskolen i København. I stedet har besætningen store forhåbninger til sommeres EM og VM der sejles til december i Perth, Australien.

World Cup’en på Mallorca slutter lørdag og her forventes det at Peter Krüger og Nicolai Thorsell er med i Medal Race blandt de ti bedste besætninger.