Trimmet med ny fokus

Artikelindeks


Der er grund til smil på Mallorca hos træner Peter Hansen (tv), Peter Krüger og Nicolai Thorsell. Gode resultater har sendt dem ind i topstriden. Foto: Christian Borch/Dansk Sejlunion.

Sidste sæson fik en fantastisk afslutning for Peter Krüger og Nicolai Thorsell. Ved den afsluttende World Cup i Weymouth, hvor OL 2012 sejles, tog 49er-besætningen en andenplads. Et tegn på at duoen var på rette vej, men en lang vintersæson kunne blive fatal for udviklingen.

”Efter Weymouth brugte vi lang tid på at analysere hvad vi gjorde rigtigt,” fortæller rorsmand Peter Krüger til Bådmagasinet inden dagens sejladser under World Cup’en på Mallorca.

Fuldt program over vinteren
Holdet valgte at forlænge sæsonen med en kapsejladstour i Australien fra november til december. Herefter rykkede de til Cadiz i Spanien, hvor det handlede om farttræning med de øvrige danske 49ere. I marts stod den på pause for at lade batterierne op.

”Det gavner at vi har sejlet hele vinteren uden store pauser. Herudover brugte vi vinteren til at revidere vores planer for kampagnen. Vi fået styr på vores spændingsniveau og den mentale side og det ser ud til at give pote,” forklarer Peter Krüger.


Peter Krüger og Nicolai Thorsell har fundet ind til kernen i samarbejdet siden opstarten i Miami 2009, hvor der blandt andet blev tid til sjov under et fotoshoot. Arkivfoto.


Ned i vægt
Et andet mål for vinteren for besætningen var at gå ned i vægt. I sidste sæson lå de i den tunge ende af feltet.

”Nu er vi med i den lette ende af mellemgruppen vægtmæssigt og det passer os fint. Især i den lette vind vi har haft de seneste dage på Palma bugten,” forklarer Peter Krüger.Seneste nyheder
Kort nyt

BÅD 566: Årets store vinterudgave - på gaden nu

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se video

★ Historien

☆ PDF : Titanic skal sejle igen, skal du med?

Kort nyt

På fisketur? Nyt smart ekkolod fra Garmin

Vendée Globe

Se skaderne på HUGO BOSS - Alex Thomson holder modet oppe

Vendée Globe

Alex Thomson bygger bådSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder