Trimmet med ny fokus

Artikelindeks


Der er grund til smil på Mallorca hos træner Peter Hansen (tv), Peter Krüger og Nicolai Thorsell. Gode resultater har sendt dem ind i topstriden. Foto: Christian Borch/Dansk Sejlunion.

Sidste sæson fik en fantastisk afslutning for Peter Krüger og Nicolai Thorsell. Ved den afsluttende World Cup i Weymouth, hvor OL 2012 sejles, tog 49er-besætningen en andenplads. Et tegn på at duoen var på rette vej, men en lang vintersæson kunne blive fatal for udviklingen.

”Efter Weymouth brugte vi lang tid på at analysere hvad vi gjorde rigtigt,” fortæller rorsmand Peter Krüger til Bådmagasinet inden dagens sejladser under World Cup’en på Mallorca.

Fuldt program over vinteren
Holdet valgte at forlænge sæsonen med en kapsejladstour i Australien fra november til december. Herefter rykkede de til Cadiz i Spanien, hvor det handlede om farttræning med de øvrige danske 49ere. I marts stod den på pause for at lade batterierne op.

”Det gavner at vi har sejlet hele vinteren uden store pauser. Herudover brugte vi vinteren til at revidere vores planer for kampagnen. Vi fået styr på vores spændingsniveau og den mentale side og det ser ud til at give pote,” forklarer Peter Krüger.


Peter Krüger og Nicolai Thorsell har fundet ind til kernen i samarbejdet siden opstarten i Miami 2009, hvor der blandt andet blev tid til sjov under et fotoshoot. Arkivfoto.


Ned i vægt
Et andet mål for vinteren for besætningen var at gå ned i vægt. I sidste sæson lå de i den tunge ende af feltet.

”Nu er vi med i den lette ende af mellemgruppen vægtmæssigt og det passer os fint. Især i den lette vind vi har haft de seneste dage på Palma bugten,” forklarer Peter Krüger.Kort nyt

Krydstogt i danske farvande til sommer

Kort nyt

Vinteropbevaring: Bådejere i klemme

★ Tursejlads

★ UFO’er til søs: Hvor farlige er de?

World Sailing

Faktacheck påviser usandheder: Natorp kommenterer

Udvalgte artikler *


Produktnyt