World Sailing har sorteret i nye OL forslag

Related Articles: Afviser IOC World Sailing? - Mix offshore kølbåds disciplin hænger i en tynd tråd, IOC afviser World Sailing - som indkalder til krisemøde..., Kære World Sailing - hvor blev troværdigheden af?, Mix offshore doublehand slået tilbage til start, World Sailings olympiske dilemma

Efter IOC valgte at hælde Mix Offshow kølbåd ned af brætte i OL sammenhæng, så måtte World Sailing tilbage i maskinrummet, for at finde på alternativer, så det 10. medaljesæt holdes i live ved OL i Paris 2024.

Leger med ilden
Alle er bekendt med at IOC ønsker at reducere OL fremadrettet – det er ganske enkelt blevet for stort og omfattende, så både discipliner og antal atleter skal reduceres i fremtiden. Her på redaktionen kan vi frygte at World Sailing leger med (OL) ilden. Intet ville være nemmere for IOC at forkaste de nye forslag som World Sailing bringer frem, og vupti – så har man allerede ’sparet’ på sejlerfronten! Det ville jo være en skandale af dimensioner, hvis sejlsporten må gå fra 10 medaljesæt til ni, på grund af et håbløst Offshore forslag, som på intet tidspunkt har overholdt de krav IOC stiller.

Efter World Sailing i midten af april modtog afslag fra IOC på Mix Offshore, bad World Sailing alle lande, klasseorganisationer, komitéformænd, - ja alt hvad der kunne krybe og gå, om at komme med input. Deadlines var den 26. april, og i går offentliggjorde bestyrelsen så de tre forslag, som Event og Equipment Committees (EEC), skal tage stilling til ved det kommende World Sailing mid-year møde om små to uger. EEC vil drøfte de tre forslag, og indstille for Counsil, som så træffer den endelige beslutning, om hvilke to af disse tre, som skal fremlægges for IOC.

Noget af en omvej
På dansk betyder det altså at bestyrelsen med præsidenten i spidsen har sorteret i de indkomne forslag – de har så bestemt, hvilke tre forslag som deres event & udstyrs komité skal sikre overholder IOCs krav, og event & udstyrs komiteen indstiller så til Counsil, hvor den endelige beslutning om to forslag træffes blandt de tre – jo jo…

World Sailing modtog i alt 26 forslag, (ekstern pdf, red.) og dem som bestyrelsen finder mest sandsynlig for et ’go’ fra IOC er:

Individuel Kiteboard – kvinder & mænd
470 splittes fra nuværende Mix-event, til igen at blive mænd & kvinder
og så en ny fisk i bassinet, Mix Team Racing i ILCA 6 (Laser Radial, red.)

Hmm, den sidste er der os bekendt ikke afviklet noget VM i tidligere – et af IOCs krav til en OL events, og de har netop lagt fokus på at deres krav skal overholdes, så mon ikke sidste forslag hurtigt bliver fravalgt. Ud fra listen over forslag, kan vi se at flere lande har foreslået Finnjollen, men den må betragtes som definitivt OL-død, og det vil ikke længere være muligt for en sejler på 85+ kg. - at indlede en OL-kampagne, med mindre de forsøger sig på et flyvende board! 

Her på Bådmagasinet.dk følger vi naturligvis ’slagets gang’ – stay tuned…Kapsejlads

Tyskland vil ind på offshore scenen

Kapsejlads

X Yachts Gold Cup: Stadig plads

Kapsejlads

ORC EM: Aschenbrenner forsøger at forsvare titlen

Udvalgte artikler *