Det kan blive et meget varmt OL i 2032

Qatar, ikke mindre end verdens rigeste land, (ifl. IMF, red.) ønsker at være vært for OL i 2032. Om to år er Qatar vært for VM i fodbold, og står det til landets olympiske komité, så følges dette VM op ti år efter med et OL, det skriver Berlingske tirsdag. 

Mandag meddelte præsidenten for Qatars Olympiske Komité, Sheikh Joaan bin Hamad bin Khalifa Al-Thani, at man planlægger at søge om værtskabet for OL 2032. Det er ifølge de nye IOC regler helt ok at tilkendegive interessen, uden i første omgang at forpligte sig til egentlig at søge om værtsskabet - hvilket er lige præcis hvad Qatar har gjort.

Afvist to gange
Qatar har tidligere været med i opløbet om OL, men både i 2016 (Rio, red.) og i 2020 (Tokyo, red.) blev landet fravalgt, blandt andet på grund at temperaturen i ørkenstaten som nemt kan nå 50 grader. Skulle det lykkes, er det planen at holde sommer OL i oktober.

Også varmt i Enoshima
Det med varmen og de udfordringer dette skaber, kan de danske landsholdssejlere nikke genkende til. Ved for-OL i Enoshima sidste år, måtte de danske sejlere køle sig ned mellem sejladserne. Sportschef Thomas Jacobsen udtalte på det tidspunkt til medierne 'Vi må konstatere, at varmen og fugtigheden spillede en stor rolle for os de første dage. Vi havde sejlere, der var desperate for at blive kølet ned - og blandt andet hoppede i vandet mellem sejladserne. Men man vænner sig til det, og de sidste dage kunne vi bedre fokusere på at sejle kapsejlads,'

Lykkes det at få OL til Qatar er naturligvis alt for tidligt at spå om. Som det ser ud lige nu skal de op mod Inden, Queensland (Australien, red.) Shanghai og et fællesbud fra Nord- og Sydkorea er også i spil til OL 2032.Seneste nyheder
★ Interview & Portræt

Danmarks Museum for Lystsejlads: De Flittige frivillige

Kort nyt

MiniTransat 2021 usikker: Svensker kæmper videre

Vendée Globe

HUGO BOSS med skipper Alex Thomson udgår...!

Kort nyt

Jules Verne: Team Gitana afbryder rekordforsøg

Kapsejlads

Round Denmark Race Inshore 2021 - tilmeldingen åben...

Vendée Globe

Regnskabets time - vi gør status inden de brølende 40'ere...

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Utzon spidsgatteren nuttede ”Snuller” - en...

Kort nyt

Jules Verne-trofeet: Duel jorden rundt - kampen er i gang

Branchenyt

Seldén leverer kulfibermast til Farr X2

America's Cup

Hvorfor er det så svært at sejle en AC-75? Se videoSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt

Få bedre overblik, når du sejler

Bådmotorer i Sverige forsvinder i store mængder