49erFX team sikret økonomisk frem mod OL

Covid-19 pandemien og udsættelsen af OL blev lidt af en gyser for såvel atleter som erhvervsliv, da landet tilbage i marts blev lukket ned. En usikker økonomisk tid fulgte, da det jo på ingen måde var sikkert at sponsorer ville støtte Aarhus-duoen, et ekstra år.

Men usikkerheden er væk, og Ida & Marie kan nu, med ro i maven, koncentrere sig om træningen frem mod det udskudte OL i 2021. Virksomhederne LINDBERG Eyewear (forlænger, red.) og Gorrissen Federspiel indgår ny hovedsponsoraftaler med Ida og Marie om deres 49erFX projekt frem til OL i Tokyo 2021.

LINDBERG har dermed været med den Aarhusianske besætning siden teamet i 2012 formulerede deres ambition om at vinde medalje til OL. Ida og Marie udtaler i den forbindelse: "Vi er glade for, og stolte over, at LINDBERG som global virksomhed endnu engang vælger at træde til som hovedsponsor – denne gang det sidste stykke vej til det udsatte OL i Tokyo 2021. Vi bliver hver dag inspireret af at samarbejde med en så seriøs og professionel virksomhed. Og så sørger LINBBERG også for at, vi på land ser hamrende godt ud med deres seneste kollektion af eksklusive solbriller.

"Samtidigt er vi stolte over at byde velkommen om bord til advokatvirksomheden Gorrissen Federspiel som ny hovedsponsor. Gorrissen Federspiel er for os et godt mach i professionalisme og seriøsitet. Måske vi tilmed kan få nogle juridiske fif til protestlokalet", lyder det med et glimt i øjet.

Endeligt har endnu en trofast sponsor gennem de seneste syv år, Trævarefabrikkernes Udsalg, valgt at følge den ambitiøse Aarhus-duo, det sidste stykke vej til Tokyo.

Ida og Marie uddyber: "Vi har fra starten af vores OL-satsning vidst, at uden orden på den økonomiske side af sejlprojektet, ville vi aldrig kunne realisere målet om OL-deltagelse. Forudsætningen for at vinde medaljer er, at vi altid er sikret det bedste udstyr, at vi har mulighed at bruge 100 % af vores energi på sejlads, og at vi kan deltage i stævner og træningslejre i udlandet, hvor vi kan konkurrere og træne på verdensklasse-niveau. Vi har været så privilegerede, at vi siden 2012 er lykkedes med at have vore sponsorer, og dermed økonomien, på plads. Vi er ydmyge, taknemmelige - og glade for at det lykkes."

Ida og Marie har i 49erFX vundet to gange EM Guld, én gang VM sølv og to gange VM bronze. De har været Årets Sejlportsnavn i 2013 og 2014, og Årets Fund i Politiken, og de blev allerede i det tidlige forår udtaget til OL i Tokyo.

dsc09578 edit

Det danske OL 49erFX Team, sammen med deres velvillige sponsorer der sikrer økonomien frem mod OL næste år. Foto: Nikolaj Klindt Schwaner.